Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý slovenský agent pôsobiaci v Rusku o zastrelení Nemcova: Vraždila Putinova tajná služba!

Bývalý rozviedčik v tom má jasno. Zobraziť galériu (5)
Bývalý rozviedčik v tom má jasno. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bola to profesionálna práca vražedného komanda! Toto je záver analýzy bývalého slovenského rozviedčika ohľadom vraždy Borisa Nemcova. Ten pôsobil ako spravodajský dôstojník aj v Rusku a praktiky tajných služieb sú mu dobre známe. Chladnokrvnú vraždu najväčšieho Putinovho kritika museli tiež zachytiť kamery, keďže miesto hneď vedľa Kremľa, je prísne strážené.

Bývalý zástupca šéfa Vojenskej spravodajskej služby Vladimír Suchodolinský je známy vďaka tunelárskej kauze u vojenských tajných. Sám pôsobil niekoľko rokov ako spravodajca v Rusku, takže situáciu okolo tajných služieb dobre pozná. Po vražde Nemcova napísal na Facebooku, že vinník je jasný - tajné ruské služby.

Podľa nie je možné, aby incident nezachytili kamery. Na inkriminovanom mieste sú ich desiatky. „FSO (Federálna služba ochrany) ma celý perimeter pod kontrolou. Poznám z vlastnej skúsenosti, keď som riešil veci pre človeka z delegácie, tak prišiel do 30 sekúnd. Keď sa pokúsili aktivisti Greenpeace roztiahnuť plagát na úrovni mosta pod Chrámom Vasiľa Blaženého, tak tam bola FSO za pár sekúnd. Kamier sú tam desiatky. Aj na moste aj za mostom z každej strany, kamery by auto zachytili aj po odchode z miesta. V Moskve existuje tzv. systém kamerového monitorovania „potok“,“ napísal na Facebooku.

Vladimír Suchodolinský
Zobraziť galériu (5)
Vladimír Suchodolinský  (Zdroj: SITA)

Práve preto mali kamery vinníkov zachytiť a zabrániť im v tom nemalo ani auto. „Prechádzaš od jednej kamery k druhej a ani si to neuvedomuješ...v okolí Kremľa je to dokonalé. Aj keby to upratovacie auto tam bolo úmyselne, tak aby sa zo záznamu nedalo dokázať, kto presne strieľa. Inak zistiť auto so streľcami a odchytiť ich o 2-4 kilometre je absolútne normálne. 2-3 pokyny do vysielačiek. Mimochodom, by ich hneď prenasledovalo auto z FSO. Okrem toho, kvôli vojne na Ukrajine sú zosilnené kontrarozviedne opatrenia,“ pokračuje vo vlastnej analýze.

Obvinenia Kadyrova o sprisahaní tajných služieb zo Západu rázne odmietol. Podľa neho by sa tak profesionáli nesprávali. Čerpá pritom zo svojich skúseností spravodajcu. „Žiadna zo služieb, ktorá pracuje profesionálne a ktorá si vyhodnocuje spomínané kontrarozviedne opatrenia, nebude organizovať vraždu na mieste, kde je obrovské riziko odhalenia. Aj keby to bol nájomný vrah, tak ak by ho chytili, mohol by dať svedectvo o zahraničnej stope. Žiadna profesionálna služba by sa tak nesprávala! Aj pripustím, že by to urobila, tak niekde v ústraní a výsledok by bol ten istý.“

Kamery pri inkriminovanom mieste
Zobraziť galériu (5)
Kamery pri inkriminovanom mieste  (Zdroj: Facebook)

Suchodolinský si preto myslí, že sú za tým ruské tajné služby. „No tajná služba to urobila, no nie zahraničná, ale ruská! Je jedno ktorá. Ak to boli radikáli, ktorí reagovali na výzvu proti 5. kolóne a jej predstaviteľom, ktorých identita je jasná, tak ruské služby od prvého momentu vedeli, kto sú vrahovia. Urobili to s vedomím služieb.“

Opoziční lídri sú pred demonštráciami dobre sledovaní a odpočúvaní. Preto musel byť pod dozorom aj Nemcov. Tajní by mali mať k dispozícii určité stopy. "Pred veľkou protestnou demonštráciou sú opoziční lídri pod odpočúvaním a aj pod sledovačkou. To je prax aj z minulosti. Dokonca niektorých lídrov (Navaľnyj) pred demonštráciou aj zavreli. A teraz by Nemcova, ako hlavného organizátora nechali len tak? Bez odposluchov a bez sledovačky? Štátnu sledovačku bral ako súčasť života...informácie pre komando išli práve od nej a z odposluchov."

Zomrel vodca ruskej opozície
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Vyjadril sa aj k Nemcovovej priateľke, ktorá bola s ním v čase vraždy na moste. Naživo ju mohli nechať iba profesionáli, amatér by sa takto podľa neho nesprával. „Vražedné komando: Profesionáli. Profesionáli nezabíjajú osoby, ktoré sú pri obeti. Zabíjajú iba obeť, za ktorú majú zaplatené. Iba amatéri zabíjajú „svedkov“. Profesionál však pozná kontrarozviednu situáciu a takto pred kamerami to urobí iba vtedy, keď si je istý, že nebude odhalený a že má krytie. To je aj táto situácia...“

Bývalý slovenský agent pôsobiaci
Zobraziť galériu (5)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu