Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na Ukrajine bojuje ďalší mladý Slovák: Prezradila ho nášivka a bývalý spolužiak!

Ruská televízia odvysielala zábery so Slovákom Zobraziť galériu (5)
Ruská televízia odvysielala zábery so Slovákom (Zdroj: 1tv.ru)

KYJEV - Medzi rebelmi na Ukrajine bojujú viacerí Slováci a niektorí z nich sa svojím rozhodnutím ani netaja. Napríklad Štefan Potocký, o ktorom Topky písali nedávno, a ktorý bojuje na strane proruských separatistov. S podobným zámerom prišiel na Ukrajinu aj ďalší Slovák, 26-ročný Bratislavčan Martin.

Podľa informácií, ktoré priniesol Denník N, ide pravdepodobne o 26-ročného Slováka Martina Keprta z Bratislavy, zatiaľ však táto správa nie je oficiálne potvrdená. Jeho totožnosť vyzradili podľa Hospodárskych novín užívatelia sociálnych sietí. V reportáži ruskej televízie Prvý kanál sa totiž objavil vojak, ktorý má na rukáve našitú slovenskú vlajku. Proruský separatista v spravodajskej reportáži povedal, že na Ukrajine bojujú aj Američania a v Donbase ide o intervenciu NATO. „Toto je konfrontácia medzi Ruskom a NATO,“ vyhlásilc slovenský dobrovoľník.

 

Totožnosť Slováka „vyzradili“ užívatelia na Facebooku a  Martinovu identitu potvrdil jeho bývalý spolužiak Andrej Mikula. Ten s ním navštevoval cirkevnú základnú školu a spoznal ho. „Som si istý na 99 percent, že je to on. Nevidel som ho od základnej školy, ale to vyjadrovanie je jeho. Takisto si na Facebook hádzal všelijaké bojové fotografie,” uviedol pre Denník N.

Na Ukrajine bojuje ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Martin Keprta na svojom facebookovom profile otvorene podporuje aj Slovenské Hnutie Obrody a podľa tém, ktoré zdieľa, ho zaujímajú rusko-ukrajinské vzťahy, politika a je aj fanúšikom stránok, ktoré súvisia s armádou. Jeho záujmy prezrádza tiež profil na internetovej zoznamke Badoo či video na Youtube, ktoré pridal užívateľ s rovnakým menom.

Na Ukrajine bojuje ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Martin Koprta)

Na Ukrajine bojuje ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Martin Koprta)

Slovák v reportáži vystupuje v čiernej kukle a maskáčoch, prezrádza ho iba hlas a nášivka. Na odhalenie Denníka N čoskoro reagovali ďalšie médiá a zábery z ruskej televízie odvysielala aj TA3. Zábery by mali pochádzať z Doneckej oblasti a ako uviedla v správach TA3, slovenské ministerstvo obrany registruje menej ako desať Slovákov, ktorí bojujú na Ukrajine. Našim občanom, ktorí bojujú v cudzom zahraničnom vojsku a nemajú na to špeciálne povolenie, hrozí až osem rokov väzenia.

Na Ukrajine bojuje ďalší
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: 1tv.ru)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu