Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nebezpečná zábavka mladých nespratníkov z Lunika IX.: Hádžu kamene do áut a autobusov

Luník IX. Zobraziť galériu (4)
Luník IX. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Asi sa nudia. Deti a mládež z neslávneho Lunika IX., majú už dlhšiu dobu dosť divnú zábavku, ktorou zabíjajú čas a ohrozujú vodičov. Postavia sa k ceste a hádžu kamene do okoloidúcich áut a automobilov.

Štvorprúdovka pri Luniku IX. je nebezpečnou zónou. Už mnohí vodiči len tesne unikli kameňom, ktoré na nich hádzali mladí nespratníci. Najčastejšie si však za terč vyberajú autobusy verejnej dopravy. Tie sú totiž veľké, a tak ich môžu ľahšie trafiť. Z bezpečnostných dôvodov priamo na sídlisko autobus nechodí. Jediná linka č.11. stojí pri odbočke na sídlisko a ňou sa obyvatelia Lunika IX. najčastejšie vozia. Ale obavy o bezpečnosť majú i vodiči ďalších liniek, ktoré okolo sídliska len prechádzajú. Naposledy rozbili okno na autobuse pred 3 týždňami.

Luník IX.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Potvrdila nám to hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová:  „Nielen vodiči autobusov na linke 11, ale aj vodiči ostatných liniek prechádzajúcich okolo Luníka IX (31, 34, 54, RA)  majú často obavu o zdravie a bezpečnosť nielen seba, ale aj cestujúcich. V pravidelných intervaloch totiž dochádza k hádzaniu kameňov do okoloidúcich autobusov, čoho následkom je poškodenie vozidla, jeho následné odstavenie a predovšetkým hrozba zranenia cestujúcich. Posledne sme takúto udalosť zaznamenali 21.1.2015 na linke č. 34 o 19:03 hod, kedy došlo k rozbitiu skla dverí od hodeného kameňa.“

Luník IX.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Luník IX.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu