Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Češka (16) zvolala cez Facebook párty: Po nej si mohla trieskať hlavu o stenu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

PRAHA - Víkendový večierok mladých ľudí v rodinnom dome v pražských Kunraticiach zvolaný cez sociálne siete skončil nekontrolovaným vyčíňaním, ničením zariadenia domu a škodou minimálne pol milióna korún.

Pražská polícia prípad vyšetruje ako poškodenie cudzej veci, páchateľom hrozí až rok väzenia, informoval dnes jej hovorca Jan Daněk. Kriminalisti hľadajú účastníkov či svedkov oslavy a odporúčajú opatrnosť pri podobnom spôsobe organizovania podujatí.

Párty zvolala šestnásťročná dievčina po odchode svojich rodičov na víkend. Do ich domu dorazilo v piatok večer asi 60 ľudí, ale poznala iba troch z nich. Po požití alkoholu a zrejme aj drog začali niektorí účastníci party demolovať byt a dom. "Posprejovali vonkajšiu fasádu domu, poškodili vnútorné omietky v obývacej izbe od lopty a bližšie nezisteného predmetu, zničili omietky múru na chodbe a na schodisku típáním ohorkov cigariet, poškodili omietky múru na toalete, popísali a postriekali farbou v spreji kúpeľňu a farbu nastriekali aj na nábytok," vymenoval vzniknuté škody Daněk.

Niekto tiež poškodil dvere a podlahy, vystriekal v dome práškový hasiaci prístroj, rozbil krištáľový servis a sklenenú výplň krbu. Pražská polícia žiada účastníkov akcie, aby sa jej ozvali, prípadne ďalších, ktorí by mohli prispieť k objasneniu prípadu.

"Pri organizovaní podobných osláv a písaní pozvánok na sociálnu sieť je nutné dbať na opatrnosť, koho si pozývate do svojho obydlia," upozornil Daněk. V prípade problémov či protiprávneho správania majú ľudia podľa neho okamžite volať linku 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu