Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kolóny, obchádzky, zmeny v doprave: Rekonštrukcia električkových tratí v Košiciach začala

Rekonštrukcia električkových tratí na Štúrovej Zobraziť galériu (6)
Rekonštrukcia električkových tratí na Štúrovej (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Veľký deň nastal! Vodičov ale i cestujúcich verejnej dopravy v Košiciach čakajú náročné mesiace. Veľká rekonštrukcia električkových tratí si vyžiada veľkú dávku trpezlivosti, pozornosti i cestu do centra si treba plánovať s dostatočným časovým predstihom.

Rekonštrukcia oficiálne začala 1. februára. Časti električkových tratí sú ohradené a vstup do týchto priestorov je zakázaný, keďže ide o stavenisko. Kolaps dopravy však nenastal. Ešte v pondelok 2.februára boli totiž polročné prázdniny a mnohé základné školy mali voľno i 3. februára. Najkritickejšie situácie sú počas rannej a poobedňajšej dopravnej špičky. Kolóny sú najmä na Rastislavovej ulici, pri Steel aréne a tiež na Kukučínovej, ktorá sa momentálne stala hlavnou obchádzkovou trasou. Časť frekventovanej Štúrovej ulice, je totiž uzavretá. Vodiči musia dbať na dopravné značenia a dodržiavať pokyny polície, ktorá usmerňuje dopravu.

Rekonštrukcia električkových tratí na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Ešte v pondelok ráno, si však mnohí vodiči všimli, že na ohradenej Štúrovej chýbali ťažké mechanizmy a stavenisko pôsobilo, akoby sa tam nepracovalo.„Keďže sa jedná o rekonštrukciu električkových tratí, najprv je nutné zdemontovať trakciu, odpojiť pracovisko od elektrického prúdu a uvoľniť kríženie trolejbus-električka. Informácia, že sa na stavbe nepracuje, je teda nepresná. Na stavbe sa pracuje, realizujú sa vyššie uvedené činnosti. V noci sa realizovala demontáž trolejového vedenia a prevesov nad neuzavretou komunikáciou križovatky Štúrova – Moyzesova. Dnes (3.2.) nastúpia na stavbu ťažké mechanizmy a budú realizované demolačné práce na železničnom zvršku. Začatie prác na Štúrovej ulici ide presne podľa naplánovaného harmonogramu,“ informoval František Mrava, predseda predstavenstva spoločnosti DÚHA, a.s., ktorá stavbu realizuje.

Rekonštrukcia električkových tratí na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu