Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Partizánske TESCO opäť vytiahlo "eso" na pulte: Po rekordnej pokute prišiel ďalší prešľap!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

PARTIZÁNSKE - Tescu v Partizánskom sa lepí smola na päty! Po miliónovej pokute si reťazec zjavne nedal povedať a opäť sa objavil prešľap. Pri bežnom nákupe si náš čitateľ všimol, že niečo nie je v poriadku.

Tesco iba prednedávnom dostalo rekordnú pokutu a zdá sa, že sa nepoučilo. Minimálne to vyplýva z fotky, ktorú nám poslal včera náš čitateľ, ktorý tam nakupoval. "Posielam dnešnú fotografiu, kde sú vo výpredaji sušené marhule, ktorých minimálna trvanlivosť uplynula 18.12.2014. Navyše, keď som išiel okolo toho regálu včera, som si ich tam nevšimol, čiže niekto ich mal pravdepodobne dnes v rukách a napriek tomu ich tam dal do výpredaja. Skrátka nečudujem sa, že dostali pokutu," napísal nám čitateľ.

Dátum spotreby podľa fotky dávno vypršal
Zobraziť galériu (3)
Dátum spotreby podľa fotky dávno vypršal  (Zdroj: Tip čitateľa)

Obchodný reťazec priznal, že po rekordnej pokute milión eur, vykonal personálne zmeny. No pripúšťa, že v tomto konkrétnom prípade mohlo ísť o individuálne neúmyselné zlyhanie jednotlivca.

"Našim zákazníkom chceme ponúkať iba kvalitné výrobky. V danom obchode sme po predchádzajúcich kontrolách už urobili vážne personálne zmeny. Ak zákazník napriek tomu na prevádzke takýto tovar našiel, môže ísť o individuálne neúmyselné zlyhanie niektorého jednotlivca na obchode, ktorý podrobne každý jeden kus tovaru neskontroloval, tak ako by správne mal. Zákazníkovi sa ospravedlňujeme a prípad interne prešetríme," zareagoval hovorca Tesca Tomáš Ferenčák.

FOTO Partizánske TESCO opäť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Zároveň reťazec ubezpečuje, že robí všetko pre to, aby sa podnety zákazníkov rýchlo vyriešili. "Každý podnet od spotrebiteľa na zlepšenie našich služieb berieme vážne a zaoberáme sa nim. Preto máme na každom našom väčšom obchode zriadené centrum služieb zákazníkom, na ktorom dokážeme obratom všetky podnety zákazníkov vyriešiť," ubezpečil Ferenčák všetkých zákazníkov.

TESCO dostalo rekordnú pokutu milión eur

Maloobchodný reťazec Tesco dostal iba prednedávnom pokutu milión eur za to, že v jednom zo svojich hypermarketov v Partizánskom opakovane predával potraviny po záruke a zdravotne nevyhovujúce ovocie a zeleninu. Rekorne vysokú pokutu mu uložila štátna veterinárna a potravinová správa. Slovenská pobočka britského reťazca, ktorý pôsobí rovnako aj v Česku, reagovala, že pokutu považuje za nezákonnú a napadne ju na súde.

Šéf veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš uviedol, že pokuta je na spodnej hranici. Za opakované vážne nedostatky pri predaji potravín slovenský zákon umožňuje vymerať pokutu až päť miliónov eur. "Pokuta, ktorú dostalo Tesco, je v súlade so zákonom. Je to pokuta, ktorá sa neukladá pri prvej kontrole, ale na základe opakovaných nedostatkov," povedal Bíreš.

V správe sa píše, že v júli minulého roka Tesco v Partizánskom predávalo potraviny po záruke. Išlo o "sedem druhov potravín v celkovom množstve 1,9328 kg a cene 19,33 € po uplynutí ich dátumu minimálnej trvanlivosti."

Kontrolóri sa pre vysokú pokutu rozhodli preto, lebo Tesco opakovane porušilo zákony a nepomohla ani prvá pokuta. Okrem pokuty 25 tisíc eur dostala predajňa v Partizánskom aj 15 tisícovú pokutu za nesprávne skladovanie potravín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu