Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veľká razia kontrolórov v partizánskom Tescu: Prevetrali všetko, vďaka tejto FOTO!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Tip čitateľa)

PARTIZÁNSKE - Partizánske Tesco si poriadne zavarilo ďalším prešľapom. Po našom upozornení tam kontrolóri spravili veľkú raziu. Obchodný reťazec sa kajá, už z toho vyvodil personálne dôsledky. Pri opakovanom porušení predpisov im hrozí neuveriteľná pokuta!

Tesco má smolu, po miliónovej pokute už vykonalo v Partizánskom personálne zmeny, ale zdá sa, že ani to nepomohlo. Včera sme upozornili na pochybenie s potravinami po záruke v tomto reťazci, preto kontrolóri okamžite konali a spravili raziu, pri ktorej prevetrali regále s potravinami.

Podľa šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozefa Bíreša môže obchodnej sieti hroziť ďalšia, tento raz omnoho vyššia pokuta. V prípade, že sa nepoučia, tak by išlo o prekonanie rekordu, konkrétne až 5 miliónov eur!

Chybu už odstránili, podľa Tesca mohlo ísť o zlyhanie jednotlivca. "V danom obchode sme po predchádzajúcich kontrolách už urobili vážne personálne zmeny. Ak zákazník napriek tomu na prevádzke takýto tovar našiel, môže ísť o individuálne neúmyselné zlyhanie niektorého jednotlivca na obchode, ktorý podrobne každý jeden kus tovaru neskontroloval, tak ako by správne mal. Zákazníkovi sa ospravedlňujeme a prípad interne prešetríme," povedal pre Topky hovorca Tesca Tomáš Ferenčák.

Ovocie bolo po záruke niekoľko týždňov
Zobraziť galériu (2)
Ovocie bolo po záruke niekoľko týždňov  (Zdroj: Tip čitateľa)

Hrozí ďalšia rekordná megapokuta

Maloobchodný reťazec Tesco dostal iba prednedávnom pokutu milión eur za to, že v jednom zo svojich hypermarketov v Partizánskom opakovane predával potraviny po záruke a zdravotne nevyhovujúce ovocie a zeleninu. Rekorne vysokú pokutu mu uložila štátna veterinárna a potravinová správa. Slovenská pobočka britského reťazca, ktorý pôsobí rovnako aj v Česku, reagovala, že pokutu považuje za nezákonnú a napadne ju na súde.

Pri opätovnom porušení predpisov môže dostať reťazec pokutu až 5 miliónov eur. V tomto prípade by Partizánske Tesco muselo porušiť predpisy trojnásobne. Podľa ministerstva pôdohospodárstva by pri prvom pochybení nasledovalo upozornenie. Pri opakovanom porušení predpisov by znova prišlo varovanie, no už pri treťom po sebe idúcom pochybení by prišla mastná pokuta. V Partizánskom by z toho mali hlavu smútku, Tescu by hrozila pokuta vo výške päť miliónov.

Veľká razia kontrolórov v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu