Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia na Troch kráľov, po náraze auta do bicykla zahynul cyklista (†58)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA/TRNAVA - Smrť cyklistu poznačila sviatok Troch kráľov v obci Dolná Streda (okr. Galanta). Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, dopravná nehoda sa stala v utorok 6. januára o 21:50.

Vodič osobného auta Toyota Corolla pravdepodobne nedodržal bezpečný bočný odstup od cyklistu jazdiaceho v rovnakom smere. Prednou časťou auta narazil do bicykla. Pri náraze utrpel 58-ročný muž z Dolnej Stredy zranenia, ktorým na mieste podľahol. Polícia u vodiča alkohol nezistila. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ, ktorý len 19-ročného vodiča zo Serede obvinil z prečinu usmrtenia.

Polícia podľa Martiny Kredatusovej apeluje na vodičov, aby nezabúdali, že šoférovanie je práca, ktorá si vyžaduje stopercentnú koncentráciu. "Niekedy môže chvíľka nepozornosti stáť stratu života, či už vlastného, alebo iného účastníka cestnej premávky. Preto treba k riadeniu vozidla pristupovať zodpovedne, čo by si mali uvedomovať aj mladí a menej skúsení vodiči," zdôraznila trnavská policajná hovorkyňa. Dodala, že problémom sú často aj cyklisti bez reflexných prvkov, ktoré ich robia na ceste viditeľnejšími. V spomenutom tragickom prípade však cyklista jazdil podľa predpisov, bol osvetlený a mal na sebe reflexné prvky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu