Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Víno z toskánskych viníc speváka Stinga: Poznáme cenu, aha, kde ho dostanete!

Stingove vína Zobraziť galériu (3)
Stingove vína (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Ďalší svetoznámy umelec, ktorý podľahol čaru vinárstva a vína. Spevák Sting má v nádhernom prostredí Toskánska svoje vinice a vinárstvo a jeho vína ako prví na Slovensku už pijú Košičania.

„Sú to veľmi pekné vína. Má 1 biele, 4 červené a 1 ružové. Všetky okrem ružového som doniesol do Košíc, a chutia aj našim klientom,“ hovorí majiteľ košickej Enotecy centro, Jozef Bodnár. Stingové vína majú charakteristickú chuť ako vína z tohto presláveného regiónu. Zaujímavé sú i tým, že Sting nazval vína podľa svojich najväčších hitov. Takže môžete piť lahodné červené víno s názvom Wen We Dance Chianti DOCG, alebo ďalšie červené víno s názvom Sister Moon Igt Supertuscan a tiež víno s názvom Message In a Bottle Igt Supertuscan. J. Bodnár sa netají sa tým, že Toskánsko je jeho „srdcovka“ a pravidelne tento taliansky región navštevuje.

Stingove vína
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Práve tu objavil Stingové vinárstvo a samozrejme ho aj navštívil. „Pol roka som sa k nemu dobýjal a nakoniec som bol v jeho vinárstve na ochutnávke. Samotný Sting tam nebol, pretože aj s manželkou Trudi tam chodieva len v auguste. Ale verím, že na budúci rok sa s ním stretnem aj osobne. Na piesňach skupiny Police a Stinga som vyrastal, takže i z hudobnej stránky mi jej spevák blízky.“

Stingove vína
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Vinárstvo Stinga s názvom Figlino Valdarno má okolo 230 hektárov viniča a pôdy na pestovanie a olivovníky. Produkuje bio vína, bioprodukty ako zeleninu, med, olivový olej. Sting sa zamiloval do Toskánska v roku 1990 a v roku 1999 tu postavil vilu. Jeho manželka Trudie Styler ho presvedčila, že práve Toskánsko je ideálne duchovné muiesto na život. Rekonštrukcia celého vinárstva a zavedenie bioprodukcie im trvala 6 rokov. Víno začal vyrábať od roku 2007.

Stingove vína
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

J. Bodnár sa stal jediným priamym odberateľom Stingových vín na Slovensku. „Vína sú prijateľné i cenovo. Stoja od 10 do 35 eur,“ dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu