Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smrť číhala v poštovej schránke!

Jozef Š. do poslednej chvíle tvrdil, že je nevinný.
Jozef Š. do poslednej chvíle tvrdil, že je nevinný.

NITRA - Štrnásť rokov väzenia nepodmienečne! Takýto trest včera vymeral pre Jozefa Š. (41) senát Krajského súdu v Nitre. Podľa obžaloby Jozef Š. na diaľku odpálil výbušninu, ktorú predtým vložil do poštovej schránky v novozámockej bytovke. Jeho exmanželka Zuzana S. (40), na ktorú mal byť útok zameraný, sa ťažko zranila, dôchodkyňa Matilda D. († 62) z prízemného bytu však zahynula.

Dráma sa odohrala na Cyrilometodskej ulici 26. júla 2004 večer. Keď Zuzana vošla do vchodu a odomkla poštovú schránku, nastala mohutná explózia zosilnená tým, že v zmesi trinitrotoluénu boli aj kovové guľôčky. „Všimla som si drôtiky trčiace zo schránky. Potom prišiel obrovský záblesk, hodilo ma pred vchod a silno som krvácala,“ hovorí dodnes šokovaná žena. „Neviem, prečo to urobil, možno z pomsty,“ dodala. Výbuch však neprežila Matilda D. († 62). Smrť ju zastihla v kúpeľni. Tlaková vlna rozmetala stenu a usmrtila ju sutina.

Našťastie práve nebola doma Zuzanina vtedy 8-ročná dcérka Zuzanka. Zuzana má dodnes trvalé následky. Ochrnul jej tvárový nerv a má poškodenú motoriku prstov na ruke. Pred úrazom bola riaditeľkou špargľovne, dnes je v invalidnom dôchodku. Obžalovaný Jozef Š. v záverečnej reči svoju vinu popieral. Naopak, obviňoval políciu a prokuratúru z manipulovania trestného spisu. Problémy so zákonom mal však už aj v minulosti, Okresný súd v Dolnom Kubíne ho odsúdil na rok podmienečne za nedovolené ozbrojovanie. Rozsudok ešte nie je právoplatný, dá sa proti nemu odvolať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu