Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Test výrobcu tatárskej omáčky ukázal, že nejde o sklo

BRATISLAVA - Výsledky skúšky, ktorú vykonal český výrobca tatárskej omáčky Helmann´s naznačujú, že nájdené drobné čiastočky nie sú sklo, informoval agentúru SITA Ľubo Bratko, generálny riaditeľ spoločnosti Unilever Slovensko, ktorá je distribútorom výrobku.

Zo vzorky rovnakej šarže omáčky, ktorá je štandardne uchovávaná vo výrobnom závode, sa podarilo izolovať čiastočky približne 1 mm veľké, ktoré sú vzhľadom podobné tým, ktoré našla Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR a označila ich za malé kúsočky skla. "Tieto čiastočky boli podrobené testu rozpustiteľnosti v anorganických kyselinách, kde prišlo k rozpusteniu. To naznačuje že sa nejedná o sklo," konštatoval Bratko. Vzorku na detailné posúdenie má firma prisľúbenú v pondelok 19. februára. V súvislosti s výskytom cudzích predmetov spoločnosť doposiaľ nezaznamenala žiadnu sťažnosť na tatársku omáčku Hellmann´s.

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR našla drobné kúsky podobajúce sa sklu v 250 ml balení tatárskej omáčky Helmann´s s dátumom spotreby 27. marca 2007. Distribútor už sťahuje výrobok zo slovenského trhu. Spotrebitelia sa v prípade otázok môžu obrátiť na infolinku 0850123850, ktorá je v prevádzke 24 hodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu