Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Farár z Pribiša útočil aj na deti: Ozvala sa aj zúfalá matka, ktorá na neho chcela volať políciu!

Farár Pitoniak Zobraziť galériu (4)
Farár Pitoniak (Zdroj: Facebook)

PRIBIŠ - Aféra farára z Pribiša pokračuje. Po uverejnení príbehu cyklistky Ľubice sa nám ozvala ďalšia znepokojená obyvateľka tejto oblasti. Pani Mária má podobné skúsenosti ako mladá členka amatérskeho cyklistického klubu. Keď sa spolu so svojimi dvoma deťmi bicyklovala neďaleko domu, svojou nebezpečnou jazdou ich ohrozil znova kňaz z kostola Sv. Kataríny Alexandrijskej menom Peter Pitoniak.

Pani Mária zareagovala na článok o Ľubici, ktorá sa na sociálnej sieti posťažovala na nevychovaného nového farára z Pribiša. Podľa jej svedectva sa vodič nového Volkswagenu Passat, z ktorého sa vykľul farár Pitoniak, pokúsil zhodiť ju z bicykla. Keď ho následne v kostole konfrontovala, vytlačil ju von so slovami, že si vymýšľa.

Podobnú negatívnu skúsenosť má aj pani Mária: „Tento rok, asi 21. apríla, sme sa išli večer troška bicyklovať, keďže bolo pekné počasie. Bola som s mojimi deťmi a naraz počujeme, ako sa niekto rúti za nami a púšťa non stop trúbu.  Hovorím deťom, že zastavte a choďte ku krajnici, aby prešiel, ide veľmi rýchlo... Ja som sledovala deti, na auto som nepozerala, len na deti, nech prejde.“

Farár z Pribiša útočil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: panoramio.com)

Nepokúsil sa ich zraziť, ako tomu malo byť v prípade Ľubice, no ohrozil ich nebezpečnou jazdou: „Podľa mňa išiel rýchlo, keď bol pri nás, začal brzdiť. Dostala som strach, že kto to je a čo od nás chce. Ako išiel vedľa nás, okná išli dole a keď prešiel syn, mi povie: "Mama, to je náš pán farár z Pribiša." No do mňa vošiel asi jed... Ja som zahučala po ňom, že ty úchyl svätý!“

Nový farár z malej dedinky v okrese Dolný Kubín sa však zachoval ešte horšie: „On zastal a dal spiatočku, ja som chytala mobil, že zavolám políciu a začal na mňa revať, kričať "Ty k*rva! Čo to hovoríš?" a ja mu hneď: "Ja vás poznám, vy ste náš pán farár z Pribiša!" Ostal ticho, rýchlo sadol do auta a ušiel preč. Videla som mu ksicht! Je mi na vracanie z toho."

Kostol Sv. Kataríny Alexandrijskej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V biskupskom úrade v Spišskom Podhradí sa vyjadrili už k predchádzajúcej udalosti, a to v zmysle, že nemajú dôvod na akúkoľvek intervenciu: „Nie nevieme o tom, oficiálne sa preto nevyjadrujeme, nemáme prečo. O tomto prípade sme už počuli, ale farár z Pribiša to údajne poprel. Ohováraním sa nezvykneme zaoberať.“ Je otázne, či aj po ďalšom obvinení ostane ich stanovisko nemenné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu