Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž z Nitry zachraňoval život dieťaťa, dostal trest: Policajti terčom hnevu Slovákov!

Policajti, ktorí zastavili auto označené ako Mobilná zdravotná služba a pokutovali pána Daniela mali strieborný Seat Leon. Zobraziť galériu (2)
Policajti, ktorí zastavili auto označené ako Mobilná zdravotná služba a pokutovali pána Daniela mali strieborný Seat Leon. (Zdroj: Facebook)

NITRA - Aj na Slovensku žijú dobrí ľudia, ktorí svoj život zasvätia pomoci druhým. Pán Daniel však prišiel o peniaze v duchu hesla „za dobrotu, na žobrotu“. V pondelok nadránom šiel po ceste za Dražovcami pri Nitre, keď zbadal, že na zastávke stojí matka s dieťaťom, ktoré dostalo záchvat. Rozhodol sa im pomôcť, no to ho nakoniec vyšlo poriadne draho.

Pán Daniel veľmi dobre ovláda prvú pomoc, nakoľko jazdí s vozidlom označeným ako Mobilná zdravotná služba. Pomohol stav malého chlapca stabilizovať a ponúkol matke so synom, ktorí smerovali k babke a zabudli injekciu doma, odvoz do nemocnice.

„Povedali, že tu blízko majú rodinnú známu, ktorej už volali. Čas príchodu sanitky z Nitry alebo z Topoľčian a možnosť ho dostať 4 km k doktorke, ktorá ho pozná a podá mu injekčne liek, som zhodnotil v prospech prevozu. Frčíme. V tom ma zastaví polícia, lebo som na konci dediny prekročil rýchlosť. Presne vedeli kde stáť,“ vysvetľuje situáciu pán Daniel.

„Vysvetľoval som, prosil a potom som už len nechápavo krútil hlavou. Ani do auta nepozreli. Vzali mi vodičský preukaz, lebo som nemal 66 eur hotovosť pri sebe a od laku ani doklady som nevedel nájsť. Dieťa prevzala ich známa, veľmi milá a rozcuchaná pani doktorka. A mamička? Vtlačila mi do rúk 10 eur so slovami: Ďakujem. Desiatnik som vrátil a pokračujem v ceste ďalej,“ smutne dokončil svoje rozprávanie na sociálnej sieti pán Daniel.

Policajti, ktorí zastavili auto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Pridal aj fotografiu svojho auta: „Toto je to služobné a označené auto so všetkými splnenými zákonnými a všeobecne platnými predpismi. Žiadny trhač asfaltu. Sem tam sa stane, že treba poskytnúť pomoc, ako sa to stalo včera aj na ulici. No skutok dvoch pánov od polície na ich rýchlom aute, nie je skutkom všetkých policajtov.“

Ako neskôr vysvitlo, chlapec máva laringitídne záchvaty, z ktorých sa dá vyrásť. Pána Daniela však najviac zarmútilo správanie sa policajtov, ktorí jeho situáciu nechápali: „Najväčšiu bezmocnosť a ľútosť som aj tak cítil a cítim nad tým, keď sa ma niekoľko krát pýtal, či nemám si kde vybrať peniaze z bankomatu. Myslím si, že by ma k bankomatu aj sprevádzali a aj s majákmi možno.“

Užívatelia sociálnej siete majú na udalosť rovnaký názor ako pán Daniel, ironicky tento status komentujú slovami „Pomáhať a chrániť!“ Polícia o prípade vie a zaoberajú sa ním na najvyšších miestach. Oficiálne stanovisko však ešte nevydali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu