Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia sa dnes zamerá kontrolu v tomto kraji

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia uskutoční dnes na cestách v Bratislavskom kraji osobitnú kontrolu. Zameria sa na železničné priecestia. Na vybraných priecestiach budú policajti dopravnej a železničnej polície od 14.00 do 16.00 h dohliadať na dodržiavanie všeobecne záväzných predpisov.

O kontrole informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Jej cieľom je predovšetkým eliminovanie dopravno-bezpečnostných rizík najmä na železničných priecestiach bez závor a v ich tesnej blízkosti.

"Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, nielen vodičov, ale aj chodcov či cyklistov, aby dbali na zvýšenú opatrnosť pri vchádzaní a prejazde železničnými priecestiami, najmä v miestach, kde nie sú závory a rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia," uviedla Považanová.

Pripomenula, že neuváženým vstupovaním do priestoru dráh sú ohrození aj cestujúci vo vlaku, ktorí sa pri náhlom brzdení môžu zraniť.

Celokrajská akcia je ďalším zo série opatrení, ktoré polícia prijala v súvislosti s letnou turistickou sezónou. Polícia sa nimi snaží pozitívne ovplyvniť dopravno-bezpečnostnú situáciu na území Bratislavského kraja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu