Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Colníci sa zamerali na predajcov na trhoch a kúpaliskách: Pokuty za 4-tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

NITRA – Nitrianski colníci sa počas letných mesiacov zameriavajú aj na sezónnych predajcov. Počas víkendu kontrolovali v spolupráci s trnavskými kolegami prevádzky v tržniciach a na kúpaliskách.

„Skontrolovali sme tržnice v Nitre a v Nových Zámkoch a kúpaliská v Nových Zámkoch a v Podhájskej. Porušenie zákona sme zistili v 18 prevádzkach z 33 kontrolovaných, čo je viac ako polovica kontrolovaných obchodníkov. Za porušenia podnikatelia dostali pokuty celkovo vo výške 4 133 eur,“ informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

Najčastejšími porušeniami zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice bolo nevydanie pokladničného dokladu po zaevidovaní tržby, nesprávne pomenovanie tovaru na pokladničnom doklade alebo rozdiel hotovosti nachádzajúcej sa v pokladnici oproti uzávierke.

V dvoch prípadoch zistili opakované porušenie zákona pri nezaevidovaní tržby do pokladnice a nevydanie pokladničného dokladu, pri ktorom môže byť uložená pokuta od 660 do 6 600 eur.

„Aj vzhľadom na počet porušení zákona budeme aj naďalej pokračovať v kontrolách, ktorých cieľom je okrem zisťovania porušovania zákona aj prevencia a informovanie občanov o povinnostiach obchodníkov vydávať bločky z registračnej pokladnice pri kúpe akéhokoľvek tovaru,“ upozornil Pacher.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu