Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodiči, pozor: V sobotu sa uskutoční ďalšia kontrolná akcia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V sobotu (9.8.) sa uskutoční na slovenských cestách ďalšia policajná preventívno-kontrolná akcia. Zameraná bude najmä na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.

"Policajné hliadky sa však sústredia aj na rýchlosť, spôsob jazdy a všeobecne na dodržiavanie povinností vodiča," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Baloghová.

Kontroly neminú ani chodcov a cyklistov. Baloghová dokumentuje potrebu takýchto kontrol aj poukázaním na aktuálny tragický prípad z okresu Ružomberok, pri ktorom v noci nadnes prišiel o život 53-ročný chodec, ktorý išiel po diaľnici.

Polícia podľa slov Baloghovej v najbližšom období nepoľaví v dohľade a počas letnej turistickej sezóny vykoná v porovnaní s minulým rokom viac dopravno-bezpečnostných akcií. "Už počas predchádzajúcich týždňov vyšlo do ulíc a na cesty oveľa viac policajtov a polícia zmenila aj taktiku hliadkovej služby," pripomenula Baloghová. Dodala, že na cestách pribudli okrem dopravných aj poriadkoví, železniční i hraniční policajti. Opatrenia už podľa polície priniesli pozitívne výsledky.

"Nehodovosť a následky na životoch a zdraví klesajú. Za mesiac júl 2014 polícia zaznamenala pokles dopravných nehôd o 79, pokles usmrtených osôb o 11, pokles ťažko a ľahko zranených o 54 osôb," uviedla Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu