Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Anonym ohlásil bombu v Bratislave

ILUSTRAČNÁ FOTOGRAFIA
ILUSTRAČNÁ FOTOGRAFIA

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ dnes ráno ohlásil bombu v budove firmy v širšom centre Bratislavy. Polícia priestory evakuovala a prehľadala, výbušninu však nenašla.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy, za čo hrozí ohlasovateľovi niekoľkoročné väzenie, informovala polícia. Ide už o tretí bombový poplach za posledných pár dní v Bratislave.

"Pred ôsmou hodinou ráno prijala polícia oznámenie, že v budove firmy na Račianskej ulici sa nachádza bomba. Z dôvodu hrozby polícia objekt okamžite vyprázdnila a budovu uzatvorila. Pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom," povedala Tatiana Kurucová z krajského policajného riaditeľstva. Po dvoch hodinách sa zamestnanci firmy mohli vrátiť do budovy, dodala.

Bombový poplach bratislavskí policajti naposledy riešili v nedeľu na Grösslingovej ulici v sídle firmy, ktorá sa zaoberá požičiavaním peňazí. Budovu tiež museli vyprázdniť, bombu však nenašli.

Vo viacerých prípadoch sa už polícii podarilo vypátrať toho, kto správu o bombe zatelefonoval. Napríklad v polovici januára chytila 10-ročného žiaka školy vo Vrábľoch, ktorý bombu polícii nahlásil cez sms. Ako maloletého ho potrestať nemohli, dospelým však za takúto "zábavku" hrozí väzenie do piatich rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu