Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zrážka s vlakom stála minulý týždeň život troch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vlak sa stal minulý týždeň osudný trom ľuďom. V dvoch prípadoch prišli na tratiach Železníc Slovenskej republiky o život muži, v jednom žena.

K prvej smrteľnej zrážke vlaku s civilnou osobou došlo v utorok 15. júla na trase Handlová - Sklené pri Handlovej. Osobný vlak Os5607 zrazil a usmrtil ženu zhruba o pol druhej popoludní, informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.  

Ďalší ľudský život vyhasol pod kolesami expresu Hron premávajúceho na trase Banská Bystrica - Bratislava. Vo štvrtok 17. júla v Kalnej nad Hronom expres o siedmej hodine ráno zrazil a usmrtil muža.

Smrteľná nehoda sa stala v piatok 18. júla v Považskej Bystrici desať minút pred jednou hodinou popoludní. Muža tu zrazil a usmrtil osobný vlak Os3311.

"Veľmi závažný prípad sa stal na železničnej stanici Košice, personál musel pre naskakovanie cestujúcej do idúceho vlaku použiť záchrannú brzdu," priblížila Pavliková. Cestujúca si poranila bradu, ošetrenie nežiadala a ďalej pokračovala v ceste.

Na priecestí Podunajské Biskupice – Bratislava Nové Mesto došlo k zrážke vlaku s motorovým vozidlom, ktorého vodič vyviazol s ľahkým zranením.

Šťastie mala aj osoba, ktorá pri prechádzaní spadla na koľaje, vlak však zastavil tesne pred ňou. Pri železničnej stanici Brezno polícia našla na nástupišti zraneného cestujúceho, ktorému ihneď zabezpečila ošetrenie.

ŽSR opäť zaznamenali prípady vandalizmu. "Je predpoklad, že sa ho dopúšťajú aj deti, resp. tínedžeri. Ide predovšetkým o kladenie kameňov na trať, hádzanie hliny do vlaku, dokonca zatiahnutie ručnej brzdy maloletým, množia sa prípady rozbitých okien na vlakoch, návestidlách či v budovách ŽSR," upozornila Pavliková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu