Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ulice Bratislavy budú každý piatok patriť korčuliarom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ulice hlavného mesta budú opäť každý piatok večer patriť korčuliarom. V piatok 27. júna sa začína 11. ročník korčuliarskeho podujatia Bratislava – inline. Organizátori budú korčuliarske jazdy pripravovať do 29. augusta na troch petržalských, jednej ružinovskej a jednej staromestskej trase. Informovala o tom Martina Halušková z bratislavského magistrátu.

"Aj tento rok sú vítaní tiež cyklisti, medzi ktorými sa podujatie teší čoraz väčšej obľube. Opäť však bude platiť pravidlo, že cyklisti jazdia až za korčuliarmi," informovala Halušková s tým, že na akcii sa stretáva okolo 1 200 korčuliarov.

V spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom opäť pripravili rozličné tematické jazdy, nebudú chýbať karnevalová či koncertová jazda. Účastníkov čaká aj niekoľko noviniek, napríklad jazda cez nové ulice v Petržalke a Starom Meste, špeciálna jazda venovaná najmenším korčuliarom, ale aj viac sprievodnej hudby a živé koncerty.

Korčuliari sa stretávajú vždy o 20:00 v oddychovej zóne nákupného centra Aupark alebo za novostavbou Slovenského národného divadla, podľa toho, po ktorej strane Dunaja trasa vedie.

"Čas do štartu vypĺňa sprievodný program a inline škola pre tých, ktorí si chcú zlepšiť postoj či techniku brzdenia. Nechýba ani požičovňa, poradenstvo a servis," informovala Halušková a dodala, že jazda na približne 12 kilometrovej trase sa začína o 21:00.

Jazdí sa v sprievode polície, 40-členného inline tímu, zdravotníkov aj sanitky. Dopravu polícia priebežne zastavuje. Jazdy sa končia okolo 22:45. Bližšie informácie o podujatí sú na internetovej stránke mesta www.bratislava.sk a na www.bratislava-inline.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu