Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Procházkovi sa rúca imidž, ide po ňom prokurátor: Klamstvo a zbabelý útek, je za tým strach?!

Procházka bol nejaký čas nezvestný Zobraziť galériu (3)
Procházka bol nejaký čas nezvestný (Zdroj: SITA, Topky)

BRATISLAVA – Napriek veľkej popularite, nemá dôvod na úsmev. Kvôli škandálu s financovaním prezidentskej kampane, ide po ňom teraz polícia. Reč je o nádejnom lídrovi a možnom budúcom premiérovi Radoslavovi Procházkovi. Namiesto toho, aby to celé vysvetlil, zachoval sa ako zbabelec. Teraz mu hrozí, že o nádejnú kariéru príde a možno skončí za mrežami!

Okolo Radoslava Procházku je v posledných dňoch rušno. Najprv sa zamotal do vlastných odpovedí ohľadom financovania prezidentskej kampane. A teraz mu hrozí trestné stíhanie. Doteraz poriadne nevysvetlil ako to bolo s jeho peniazmi, ktoré vynaložil na kampaň. Detinsky hodil vinu radšej na podriadených spolupracovníkov. Vraj pochybili oni.

Do sporu následne vstúpil aj Matovič, keď ho obvinil, že chcel načierno prefinancovať kampaň cez jeho regionálne noviny. Za toto ho chce priviesť na detektor lži a označil ho za klamára. Matovič sa už detektoru podrobil a prešiel. Procházka sa mu však vysmieva a tvrdí, že je to hračkársky detektor, ktorého vlastník mal dočinenia s Mečiarom a s tým on nechce mať nič spoločné.

Kauzu začal riešiť prokurátor

Na povrch teraz vyplávali nové skutočnosti. Týždenník Plus 7 dní priniesol informáciu, že do bitky dvoch kohútov sa vložila generálna prokuratúra! Do ich roztržky vstupuje tak polícia a môžu hroziť veľké tresty. Procházka si možno uvedomuje, že mu hrozí trestné stíhanie. Preto sa vyhýba novinárom a nechce sa len tak ľahko vzdať poslaneckého mandátu a imunity.

Matovič by mal teraz predstúpiť pred políciu a potvrdiť svoje vyhlásenia, že ho Procházka nahováral na porušenie zákona. Potom by mal prísť na rad Procházka a jeho obvinenia vyvrátiť. Keby sa tak nestalo, môže ísť o trestný čin a Procházka by mohol byť stíhaný. Preto toľké naťahovanie o vzdanie sa poslaneckého mandátu.

Sľúbil, že odíde, zbabelo utiekol

Procházka s kolegom Andrejom Hrnčiarom  mali po štvrtku skončiť v parlamente. Rozhodli sa vzdať mandátov po tom, čo ohlásili novú politickú stranu Sieť. Kedy však parlament opustia, stále nie je zrejmé. Doteraz tak oficiálnym listom neurobili.

Navyše sa Procházka začal vyhýbať novinárom. Podrobnosti ohľadom financovania prezidentskej kampane stále nie sú vysvetlené a poslanecký mandát takisto stále neodovzdal.

Do parlamentu mal prísť vo štvrtok poslednýkrát. Chválil sa tým aj na sociálnej sieti. "Dnes som prišiel do práce už pol hodinu pred začiatkom, nech si to tam ten jeden deň ešte užijem," napísal Procházka na Facebooku.

Procházkovi sa rúca imidž,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

V prípade zániku poslaneckého mandátu by Procházka stratil imunitu a bolo by ho možné trestne stíhať. Poslanci si pred pár rokmi siahli na imunitu, ale iba na priestupkovú. Následne si obmedzili aj trestno-právnu imunitu, ale stále ich mohol ochrániť parlament. Keď sa Procházka poslaneckého mandátu vzdá, stratí imunitu, ktorá ho mohla chrániť pred trestným stíhaním. To sa stane v prípade, keď sa obvinenia Matoviča potvrdia.

Možný je tiež scenár, že Matovičovi tečie do topánok, pretože mu Procházka berie voličské hlasy a chce ho ťahanicami po detektoroch zdiskreditovať. Podľa posledného prieskumu agentúry Polis, hlasy OĽaNO berie najmä Procházkova strana Sieť, ktorú včera zaregistrovalo ministerstvo vnútra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu