Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Turisti sa budú môcť dostať do prísne chránenej časti Slovenského raja

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOBŠINÁ/MLYNKY/PODLESOK - Nadšenci Slovenského raja, ktorí sa chcú dostať do prísne chránenej časti národného parku, dostali šancu. Už v sobotu 17. mája pre nich pripravil Klub slovenských turistov Dobšiná v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj jedinečný prechod Slovenským rajom.

„Tí, ktorí sa o 7.30 h stretnú na zastávke autobusov v Dobšinej, prípadne o 8. hodine na zastávke Mlynky – Biele Vody, prežijú turistický sviatok na trase Biele Vody, Zejmarská roklina, Geravy, Gačovské skaly a Dedinky. Toto symbolické otváranie Zejmarskej rokliny, ktorá je jednou z najkrajších v celom národnom parku, je súčasťou akcií, ktoré pripravujeme pre návštevníkov raja. Pripravili sme nielen prechod vzácnymi Gačovskými skalami pod dohľadom sprievodcu, ale aj zaujímavý program,“ informoval riaditeľ OOCR Ján Deneš.

Nadšenci juhu Slovenského raja majú zabezpečený nielen bezpečný prechod územím v 5. stupni ochrany prírody, ale budú mať postarané aj o občerstvenie a guláš. Tí, ktorí prídu na Mlynky autom, majú navyše zabezpečené bezplatné parkovanie. „Tešíme sa na všetkých, ktorí chcú zažiť niečo výnimočné. Slovenský raj je národným parkom, ktorý sa dá spoznávať celý život a my k tomu chceme prispieť,“ dodáva Deneš.

Peší prechod Slovenského raja si užijú nielen na jeho juhu. Pre tých, ktorým je národný park dostupnejší zo severu, pripravili turisti alternatívu. „Najbližšiu májovú sobotu sa môžu stretnúť o 7.30 ráno na Podlesku pri tunajšom informačnom centre, kde pre nich pripravili rovnako zaujímavú pešiu túru cez Glac, smerom na Geravy. Odtiaľ, po občerstvení, môžu pokračovať v spoločnej ceste na Gačovské skaly so sprievodcom,“ uzavrel Deneš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu