Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SHMÚ varuje pred stúpaním riek: Na severovýchode platí 3. stupeň!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Očakávaný výdatný dážď môže na severovýchode Slovenska výrazne dvihnúť hladiny vodných tokov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vyhlásil na tomto území 3. stupeň hydrologickej výstrahy, ktorý platí oddnes od 21:00 do piatku 07:00. Dnes o tom informoval Slovenský hydrometeorologickú ústav.

Tretí stupeň výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa platí oddnes od 21:00 až do piatkového rána pre okresy Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Bardejov, Svidník, Stropkov a Medzilaborce. Výstraha od polnoci až do piatku 06:00 platí aj pre okresy Liptovský Mikuláš, Námestovo a Tvrdošín. Vodné toky tu môžu dosiahnuť alebo prekročiť vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity, upozorňuje SHMÚ.

Hladiny vodných tokov sa z trvalého dažďa môžu zdvihnúť aj na tokoch na Hornom Považí a Liptove, v okolí Čadce a Kysuckého Nového Mesta či Dolného Kubína, kde platí 2. stupeň výstrahy. Zvýšenie hladín vodných tokov SHMÚ očakáva aj na tokoch Hornádu, Hnilca, Bodvy a rieky Torysa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu