Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Meteorológovia varujú pred zrážkami: Chladno a daždivo má byť aj celý budúci týždeň!

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Počasie nás budúci týždeň rozhodne nepoteší. Prší na väčšine územia a meteorológovia dokonca na dnes vydali výstrahu prvého stupňa kvôli očakávaným dažďovým zrážkam. Výstraha sa týka Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Trnavského a Žilinského kraja. V týchto regiónoch by miestami mohli zrážky dosiahnuť 30 až 50 mm.

Meteorológovia uviedli, že očakávaný úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu. Výstraha bude v uvedených krajoch pravdepodobne platiť aj zajtra.

Pondelok - Za studeným frontom bude prúdiť do našej oblasti od západu vlhký a chladnejší vzduch. V noci bude zamračené s dažďom, na strednom a východnom Slovensku aj intenzívnym. Nad ránom na západe ustávanie zrážok. Najnižšia nočná teplota 10 až 5 stupňov Celzia. Fúkať bude západný až severozápadný vietor do 6 m/s (20 km/h).

Cez deň bude premenlivá veľká oblačnosť, na východe dopoludnia až zamračené. Na mnohých miestach prehánky alebo občasný dážď, na východe dopoludnia aj trvalejší. Možnosť búrky. Od približne 1600 m sneženie. Najvyššia denná teplota 14 až 19, na severe miestami okolo 12 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 3 stupne Celzia. Fúkať bude prevažne západný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), na východe slabý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok je v noci 5 až 25 mm, na strednom a východnom Slovensku miestami 25 až 40, ojedinele okolo 50 mm. Cez deň 0 až 5 mm, na východe miestami 5 až 10 mm. Tendencia tlaku vzduchu - slabý vzostup.

Utorok - Po prednej strane brázdy nízkeho tlaku vzduchu, zasahujúcej zo Škandinávie až nad južné Francúzsko, k nám bude od juhozápadu prúdiť vlhký vzduch. Bude prevažne oblačno. V noci ojedinele, cez deň postupne na viacerých miestach prehánky alebo občasný dážď. Nočná teplota 8 až 3 stupne Celzia. Denná teplota 12 až 18 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor.

Streda - Počasie v našej oblasti začne ovplyvňovať tlaková níž nad Balkánom. Bude oblačno až zamračené. Na mnohých miestach dážď. Silno veterno a chladno! Nočná teplota 10 až 5 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 12 až 17, na severe okolo 10 stupňov Celzia.
Fúkať bude prevažne severný vietor 6 až 12 m/s, v nárazoch miestami 17 až 25 m/s (20 až 45, nárazy 60 až 90 km/h). Na horách búrlivý vietor až víchrica.

Štvrtok - Počasie u nás bude ovplyvňovať tlaková níž, ktorej stred sa presunie nad východné Maďarsko. Bude oblačno až zamračené. Na mnohých miestach dážď, miestami aj výdatný, najmä na severe. Ojedinele búrky. Naďalej silno veterno a chladno! Nočná teplota 9 až 3 stupne Celzia. Denná teplota 10 až 16 stupňov Celzia.

Piatok - Naše územie sa bude nachádzať v rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu. Bude prevažne oblačno. Miestami dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota 10 až 5 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 10 až 16 stupňov Celzia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu