Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Daňové priznanie si do konca mája odložilo okolo 4 500 subjektov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podanie daňového priznania na daň z príjmu za rok 2013 si odložilo do konca mája tohto roka takmer 4 500 občanov a firiem. Posledný deň na podanie je pre nich 2. júna, dokedy je potrebné nielen podať daňové priznanie, ale daň aj zaplatiť.

"Odklad daňového priznania mohli tento rok využiť všetky firmy aj občania. Nezáležalo na tom, či mali príjmy len zo Slovenska alebo aj zo zdrojov v zahraničí. Túto možnosť využili desiatky tisíc daňovníkov," informovala v pondelok hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Do konca apríla, teda o mesiac neskôr oproti termínu, využilo odklad daňového priznania okolo 5 300 subjektov.

Daňové priznanie na daň z príjmu za rok 2013 podáva každý občan, ktorého príjem za minulý rok prekročil hranicu 1 867,97 eura a nerobí mu ročné zúčtovanie zamestnávateľ. Pre právnické osoby platí, že daňové priznanie je povinná podať každá firma bez ohľadu na výšku príjmov v roku 2013. Od tohto roka tiež platia nové pravidlá a pre firmy nie je v súčasnosti stanovená žiadna minimálna výška dane.

To znamená, že v daňovom priznaní k dani z príjmov je potrebné na riadku 850 daňového priznania uvádzať daň bez ohľadu na jej výšku, čiže aj v prípade, ak nepresiahne sumu 17 eur. Firmy podľa nových pravidiel nie sú povinné zaplatiť vypočítanú daň, ak nepresiahne päť eur. Platitelia dane z pridanej hodnoty majú povinnosť posielať daňové priznanie na daň z príjmov elektronicky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu