Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Predpoveď počasia poteší aj zarmúti: Vysoké teploty budú sprevádzať búrky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počasie, ktoré bude prevládať na Slovensku počas nasledujúcich dní, bude konečne pripomínať naozajstnú jar. Teploty sa budú šplhať až k takmer 25 stupňom, no sem-tam nás môžu schladiť búrky, pred ktorými varujú aj meteorológovia.

V pondelok sa bude nad strednou Európou naďalej udržiavať rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Cez deň bude polooblačno až oblačno, ráno miestami hmlisto alebo s nízkou oblačnosťou. Miestami, najmä popoludní sa môžu vyskytnúť prehánky, ojedinele aj búrky. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať medzi 19 a 24 stupňami a bude fúkať slabý premenlivý, popoludní na východe prevažne severný vietor. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na tento deň vydal výstrahu 1. stupňa pred búrkami. Platí pre Prešovský a  Košický kraj. 

Predpoveď počasia poteší aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Utorkové počasie bude sprevádzať premenlivá, prechodne až veľká oblačnosť. V noci ojedinele, cez deň miestami prehánky, ojedinele aj búrky. Ráno bude miestami hmla. Cez deň budú teploty šplhať na 19 až 24 stupňov, v noci klesnú na 12 až 6 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor.

V stredu sa bude nad strednou Európou naďalej rozprestierať rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu, ktorá prinesie premenlivú, popoludní zväčšenú oblačnosť. V noci ojedinele, cez deň miestami sa môžu vyskytnúť prehánky, ojedinele aj búrky. Ráno bude miestami hmla. Denná teplota sa bude pohybovať medzi 18 a 24 stupňami, nočná medzi 11 a 6. Fúkať by mal len slabý premenlivý vietor.

Vo štvrtok bude počasie nad Slovenskom ovplyvňovať tlaková níž. Podľa predpovede SHMÚ by malo byť prevažne oblačno a najmä cez deň sa môžu miestami vyskytnúť prehánky alebo búrky. Ráno sa môže miestami objaviť hmla. Počas dňa budeme mať príjemných 18 až 24 stupňov,  v noci 12 až 6.

Piatok sa bude niesť v znamení prevažne oblačného počasia. Najmä popoludní sa budú na viacerých miestach vyskytovať prehánky a búrky. Ranná hmla len miestami. Denná teplota ostane v rozmedzí 18 až 24 stupňov a nočná klesne na 11 až 5.

V sobotu sa v našej oblasti prehĺbi tlaková níž a do západnej časti kontinentu bude od severu prúdiť studený vzduch. Cez deň bude zamračené, na mnohých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Cez deň sa ochladí na 14 až 20 stupňov, v noci na 12 až 6.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu