Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Počas víkendu DPB posilní spoje, premávať budú aj historické vozidlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Počas akcie Bratislava pre všetkých bude v uliciach hlavného mesta cez víkend (26.4.-27.4.) premávať viac spojov. Cestujúci sa môžu tešiť aj na historické električky, trolejbusy či autobusy.

Autobusová premávka bude posilnená v čase asi od 10.00 do 19.00 h na linkách číslo 31 a 32, ktoré obsluhujú obľúbené miesta ako zoo či Botanická záhrada. "Doprava do Bratislavského lesoparku (najmä navštevovaná oblasť Partizánskej lúky, Železnej studienky a Kačína - vybrané spoje) bude zabezpečená posilnenou premávkou autobusovej linky č. 43," informovala dnes Zuzana Vachová z Dopravného podniku Bratislava (DPB).

Cestujúcim pripomína, že pri ceste do Bratislavského lesoparku z centra mesta (Americké námestie, Kollárovo námestie, Hodžovo námestie) môžu využiť aj trolejbusy č. 207 a 212, ktoré majú konečnú zastávku pri Vojenskej nemocnici v blízkosti Partizánskej lúky.

"Počas samotného podujatia budú premávať aj historické vozidlá v čase cca od 09.00 do 19.00 h," dodala Vachová. Historické električky budú jazdiť po okružnej trase: Vazovova, Špitálska, Námestie SNP, Kapucínska, tunel, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Rázusovo nábrežie, Mostová, Jesenského, Špitálska, Americké námestie, Radlinského, Vazovova.

Historickým trolejbusom sa môžu záujemcovia odviezť po trase: Autobusová stanica, Mlynské nivy, Ul. 29. augusta, Kollárovo námestie, Hodžovo námestie, Palisády, Mudroňova, Búdková, Vozovňa Hroboňova. Historické autobusy cestujúcich odvezú spod Mosta SNP - z nástupišťa č. 1 cez Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Mlynskú dolinu (zoo), Patrónku, Vojenskú nemocnicu, Cestu na Červený most na Železnú studienku.

"Odporúčame cestujúcim z terminálu Most SNP pri návšteve Botanickej záhrady využiť električku linky č. 4, resp. autobusové linky č. 28, 29," pripomenula hovorkyňa.

DPB tiež upozorňuje, že počas sobotného (26.4.) Čunovského behu, ktorý sa uskutoční od 09.00 h do 12.00 h, bude autobus č. 91 premávať v Čunove po skrátenej trase, po zastávku Čunovo-námestie.

V Petržalke sa okrem toho v sobotu bude konať podujatie Zabicyklujte si s Petrom Saganom, ktoré štartuje o 15.00 h. "Na dobu cca 45 minút je spojené s krátkodobým, cca troj- až päťminútovým zastavením premávky na okružnej trase pelotónu cyklistov," dodala Vachová.

Trasa má viesť od Auparku cez Krasovského, vzostupnú rampu na Jantárovú cestu, cez Jantárovú cestu, Rusovskú cestu, Nám. hraničiarov, Starohájsku, Kutlíkovu, Pajštúnsku, Jantárovú cestu, Lietavskú, Budatínsku, Šintavskú, Smolenickú, Jiráskovu, Romanovu, Osuského, Furdekovu, Šustekovu, Bosákovu, Jantárovu cestu, zostupnú rampu na Krasovského ul. a cez Krasovského späť k Auparku.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu