Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bratislava vstupuje do vinárskeho združenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mesto Bratislava sa stane členom Združenia Malokarpatská vínna cesta. Vstupom do vinárskeho združenia chce mesto podporiť tradíciu vinárstva v regióne a lepšie využiť jeho potenciál v rámci rozvoja cestovného ruchu a imidžu mesta.

Za prvý rok členstva Bratislava ako nový člen združenia zaplatí 200 eur, každý ďalší rok budú potom platiť 40-eurový príspevok. Vstup do vinárskeho združenia dnes schválili bratislavskí mestskí poslanci.

Združenie Malokarpatskí vínna cesta je neziskovým záujmovým združením, ktoré vzniklo v roku 1995. Pôsobí v malokarpatskom regióne, ktorý je ohraničený pohorím Malých Karpát a spojnicou sídel Bratislava- Senec – Trnava – Smolenice.

Vinárske združenie za 15 rokov svojej činnosti prispelo k rozvoju vinárskej tradície i k propagácii malokarpatského vinárskeho regiónu doma i v zahraničí. Vinári pôvodnú myšlienku vytvorenia vínnej cesty ako spojenia vína a miestnej gastronómie pre vytvorenie produktov pre návštevníkov rozšírili o celoročný program podujatí spojených s vínom a vinárstvom.

Združenie Malokarpatská vínna cesta tvorí v súčasnosti 360 subjektov, medzi nimi sú vinári, poskytovatelia gastronomických a ubytovacích služieb, ale i múzeá s vinárskou tematikou, remeselníci, informačné kancelárie, vinárske spolky, vinotéky a cestovné kancelárie. Členom združenia je aj 37 obcí malokarpatského regiónu vrátane bratislavských mestských častí Devín, Rača, Staré Mesto a Vajnory.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu