Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Pod lampou zmení názov, scénu a moderátorov, formát zachová

Riaditeľ STV Radim Hreha
Riaditeľ STV Radim Hreha

BRATISLAVA - Diskusná relácia Pod lampou bude vo svojom formáte pokračovať, zmení sa len jej názov, scéna a moderátori. Uviedol to dnes generálny riaditeľ STV Radim Hreha, ktorý sa zúčastnil na zasadnutí Rady STV.

"Na relácii bude pracovať viacero pracovných tímov, aby nedošlo k monopolnému výberu tém a hostí," konštatoval Hreha. V programe Dvojky by sa nová forma Pod lampou mala objaviť do dvoch mesiacov, zatiaľ vysielací čas, ktorý bol určený pre túto reláciu nahradia dokumentárne a klubové filmy. Názov ani mená nových moderátorov Hreha ešte nevedel povedať.

Ako uviedol šéf STV, počas relácie Pod lampou vysielanej 11. januára došlo k porušeniu vysielacej smernice. "Intendant Dvojky Jaroslav Kerner bol upozornený na porušenie pracovnej disciplíny, keďže on zodpovedá za programovú skladbu na druhom okruhu. Svoju zodpovednosť prijal a ponúkol svoju abdikáciu, čo som však neprijal," povedal Hreha. Ako dodal, právne oddelenie v súčasnosti spracováva ďalšie podozrenia na porušenia pracovných povinností. Právnici sa rovnako zaoberajú aj s rámcovou zmluvou medzi tvorcami relácie Pod lampou a STV. "Keďže v zmluve nie je zakotvený čas, kedy sa má relácia skončiť a teda ide o program s otvoreným koncom, zatiaľ to vyzerá tak, že sankcie voči tvorcom nebudú môcť byť uplatnené. Na konečnom verdikte však stále pracujú právnici," povedal programový riaditeľ STV Roman Lipták.

Rada STV na dnešnom rokovaní prijala uznesenie, v ktorom žiada vedenie STV, aby vypracovalo pravidlá a vzťahy programového a etického kódexu.

Kauza okolo relácie Pod lampou odštartovala potom, ako vydanie diskusnej relácie Pod lampou zo štvrtka 11. januára nebolo venované avizovanej téme Čo je živé a čo je neživé, ale situácii v STV a údajným politickým tlakom na vedenie verejnoprávnej televízie. Hostia avizovanej témy boli síce prítomní, moderátor relácie Štefan Hríb si však pozval aj odvolaného šéfa Reportérov Eugena Kordu. S Kordom diskutoval o jeho prepustení z televízie. Diskusia, ktorá sa začala o 21:50, sa približne po 40 minútach skončila, podľa programu mala trvať do 00:20.

Rada STV sa na dnešnom zasadnutí tiež dohodla, že poskytne parlamentnému mediálnemu výboru analýzu hospodárenia dcérskych spoločností STV s pripomienkami dozornej komisie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu