Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tlaky na STV vždy boli a budú, zhodli sa politici

Politici odsúdili tlaky na médiá, aj keď pripustili, že vždy budú
Politici odsúdili tlaky na médiá, aj keď pripustili, že vždy budú

BRATISLAVA - Koaliční i opoziční politici dnes odsúdili snahy o politické tlaky na verejnoprávne médiá. Súčasne však v poznamenali, že tieto pokusy sú trvalé. Diskusie o tom vyvolali nedávne spory v relácii Slovenskej televízie Pod lampou a výroky podpredsedu vládnej ĽS-HZDS Milana Urbániho o rozdelení vplyvu koaličných strán v médiách.

"Tieto vyjadrenia sú veľmi nešťastné, treba ich odsúdiť," povedal poslanec vládneho Smeru-sociálnej demokracie Dušan Jarjabek o slovách Urbániho v Slovenskom rozhlase. Urbáni na začiatku januára naznačil, že sa vládne strany dohodli na rozdelení vplyvu v STV.

"(...) bolo dohodnuté, že politické strany v koalícii budú mať vplyv na niektoré aktivity v STV a preberú za nich zodpovednosť," povedal Urbáni pre portál Sme.sk. ĽS-HZDS sa predtým ohradila voči novému šéfredaktorovi spravodajstva STV Jánovi Šmihulovi, ktorého vybral nedávno zvolený generálny riaditeľ STV Radim Hreha.

Predseda poslaneckého klubu vládnej Slovenskej národnej strany (SNS) Rafael Rafaj vyhlásil, že politici sa budú snažiť presadzovať svoje záujmy v médiách vždy. Urbáni podľa neho v kontroverznom rozhovore iba improvizoval. Gyula Bárdos (SMK) a Pavol Minárik (KDH) však zdôrazňovali, že špekulácie o snahách vlády zasahovať v médiách netreba brať na ľahkú váhu.

Diskusie o údajných politických tlakoch vyvolal aj moderátor Štefan Hríb, ktorý minulý týždeň predčasne ukončil reláciu Pod lampou. Do nej prizval aj Eugena Kordu, ktorého Hreha odvolal z vedenia publicistickej relácie Reportéri. Ten uviedol, že musel odísť na podnet vládnych politikov. Šéf STV tieto výhrady odmietol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu