Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Cestujete na Veľkú noc domov? Takáto je situácia v doprave

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Železničnú dopravu na Slovensku čaká najväčší nápor cestujúcich pred veľkonočnými sviatkami v priebehu štvrtka (17. 4) a piatkového (18. 4.) dopoludnia.

V tieto dni hlási štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) najväčší záujem o miesta v InterCity (IC) vlakoch z Bratislavy cez Žilinu do Košíc. Vypredaných je v nich 85 až 95 % kapacity. Napríklad v IC vlaku, ktorý vyráža z Bratislavy vo štvrtok o 17.37 h sú podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej voľné už len posledné miesta. V prípade rýchlikov sú na severnej trase do Košíc vo štvrtok dopoludnia obsadené miesta približne na polovicu. 

"Do popoludňajších a večerných rýchlikov sú miesta vypredané na 80 až 92 %," priblížila Morháčová. V piatok je záujem najmä o raňajšie rýchliky, ktoré sú obsadené na približne 50 až 70 % a neskôr v priebehu dňa sú v nich miesta vypredané na 40 %. Ale rýchliky na trase z Bratislavy do Prievidze a z Bratislavy do Banskej Bystrice majú voľných zhruba 70 % miest.  V prípade cestovania po Veľkej noci z východného Slovenska do hlavného mesta je zase najväčší záujem o popoludňajšie IC vlaky v pondelok (21. 4.). Tie sú obsadené na 80 % a počas utorka (22. 4.) sú obsadené na 85 %. Pondelkové popoludňajšie rýchliky sú pritom obsadené na 40 % a v priebehu utorka zaznamenáva dopravca obsadenosť miest na úrovni 65 %.

V priebehu celých veľkonočných sviatkov posilní železničný dopravca spoje o 11 posilových vlakov. Z toho bude jeden IC vlak, sedem rýchlikov a 3 expresy. Súčasne však pridá aj 120 vozňov k rýchlikom a IC vlakom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu