Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Košice hľadajú logo

Najznámejšou pamiatkou a symbolom Košíc je Dóm svätej Alžbety. Zobraziť galériu (3)
Najznámejšou pamiatkou a symbolom Košíc je Dóm svätej Alžbety.

KOŠICE - Vlastné logo chcú po Bratislave i Košice! Radnica preto vypísala verejnú súťaž na jeho vytvorenie. Víťaz môže získať aj odmenu 50-tisíc Sk a jeho dielo bude magistrát používať napríklad aj v mestských informačných a propagačných materiáloch.

Radnica stanovila aj jasné pravidlá, čo od výtvarného námetu očakáva. „Logo musí byť dynamické, aktuálne a moderné. Pri tvorbe sa môžu použiť počítačové technológie, ale i kresba voľnou rukou. Môže byť aj farebné, prípadne vo farbách mesta, teda žltej a modrej,“ uviedla hovorkyňa košickej radnice Jana Geročová. Do súťaže môže jeden autor poslať dva návrhy. Porota, zložená zo zamestnancov radnice a odborníkov, z prijatých vyberie do druhého kola 5 najlepších. „Hodnotiť sa budú originalita, zrozumiteľnosť, ale i výtvarné spracovanie,“ dodala J. Geročová. Návrhy sa dajú posielať až do ko nca marca.

Čo je typické?


Keďže do loga mesta sa má dostať to najtypickejšie a najznámejšie z jeho života, možno majú šance ocitnúť sa tam aj miesta, o ktorých sa v súvislosti s Košicami hovorí v posledných rokoch najčastejšie. Historickým skvostom na čele s Dómom svätej Alžbety tak možno budú konkurovať aj paneláky sídliska Luník IX či zadlženej Furče, ba aj luxusné domčeky z Pereša, ktorý preslávili Mojsejovci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu