Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hríb už nebude moderovať Pod lampou

Štefan Hríb
Štefan Hríb

BRATISLAVA - Štefan Hríb už nebude moderovať reláciu Slovenskej televízie (STV) Pod lampou. S odvolaním sa na rozhodnutie generálneho riaditeľa STV Radima Hrehu to dnes napísal istý denník.

Hríb minulý štvrtok predčasne skončil reláciu, v ktorej sa neplánovane hovorilo o politických tlakoch vo verejnoprávnej televízii.

"Stratil dôveru a zdiskreditoval formát," povedal Hreha o postupe Hríba. O ďalšom osude relácie má rozhodnúť v priebehu dneška, riaditeľ nevylúčil ani jej zrušenie. "Takýto formát však určite chcem vo vysielaní ponechať," dodal.

Hríb, ktorý je tiež šéfredaktorom konzervatívneho časopisu .týždeň, naposledy do relácie pozval bývalého vedúceho relácie STV Reportéri Eugena Kordu. Ten povedal, že jeho odvolanie Hreha zdôvodnil práve politickými tlakmi. Hríb vo vysielaní vyzval riaditeľa televízie, ktorý do štvrtkového vydania relácie pozvaný nebol, aby sa tento týždeň diskutovalo o smerovaní STV. Pôvodne pritom bola na programe iná téma, navyše moderátor reláciu predčasne skončil. Hreha následne postup Hríba kritizoval.

Hreha po decembrovom nástupe do funkcie odvolal aj šéfa spravodajstva Rolanda Kyšku. Bývalý výkonný riaditeľ STV Branislav Zahradník sa s Hrehom zase dohodol, že v televízii skončí 31. marca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu