Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vlani stál ročný pobyt väzňa za mrežami 14 tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Denný pobyt väzňa za mrežami nás vlani vyšiel na 38,92 eura, takže ak odsúdený strávil celý rok vo väzení, jeho pobyt stál 14 205 eur. V slovenských väzniciach bolo v roku 2013 priemerne 10 133 väznených osôb.

Informácie vyplývajú z návrhu správy o vlaňajšom plnení koncepcie rozvoja väzenstva do roku 2020, ktorá je v pripomienkovom konaní. Na väzenstvo vlani išlo z rozpočtu 148 miliónov eur (bežné výdavky 144 miliónov eur a kapitálové výdavky štyri milióny eur). Keďže sa neskončili niektoré stavebné investície a verejné obstarávania, ktoré boli kryté ešte z rozpočtu kapitálových výdavkov zboru na rok 2013, presunuli do nasledujúcich rozpočtových období 6,8 milióna eur.

Vo väzniciach sa však tvorili aj zisky. Vedľajšie hospodárstva v slovenských väzniciach a zamestnávanie väzňov vlani vynieslo 8,4 milióna eur. Príjmy Zboru väzenskej a justičnej stráže sa podarilo naplniť na 118,9 percenta a dosiahli 15,2 milióna eur.

Okrem vedľajších hospodárstiev a zamestnávania väznených osôb to boli ďalšie zdroje, konkrétne rozúčtovanie pracovných odmien odsúdených a najmä úhrady pohľadávok zboru. Informácie obsahuje návrh správy o vlaňajšom plnení koncepcie rozvoja väzenstva do roku 2020, ktorá je v pripomienkovom konaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu