Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Testy podľa Novofruct SK preukázali, že ich dojčenská výživa je v poriadku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Výsledky nezávislého laboratória v Nemecku preukázali podľa spoločnosti Novofruct SK, že dojčenská výživa OVKO - Jablková s čučoriedkami nie je zdravotne škodlivá.

"Testovanie dojčenskej výživy nepreukázalo prítomnosť problematických látok a výrobok je teda po stránke bezpečnosti v súlade s európskou legislatívou," uviedol v dnešnom stanovisku konateľ spoločnosti Novofruct SK Pavol Uhrin. Firma je výrobcom tejto dojčenskej výživy.

Predaj výrobku sa na Slovensku pozastavil v priebehu minulého týždňa po varovaní Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktoré prišlo po tom, ako maďarský orgán potravinového dozoru NÉBIH údajne zistil u tejto výživy nadlimitné množstvo rezídua pesticídu etofenprox.

"Na výrobu dojčenskej výživy vždy používame len otestované suroviny," zdôraznil Uhrin. Spoločnosť spolupracuje podľa jeho slov s overenými pestovateľmi, ktorých má zmluvne zaviazaných nielen na množstevné a cenové parametre, ale predovšetkým na kvalitu a zdravotnú bezpečnosť surovín.

"Keďže suroviny používané na výrobu boli aj v tomto prípade bezchybné, čo môžeme doložiť rozborom na jablká a rozborom na čučoriedky, nemali sme pochybnosti o tom, že aj konkrétne výrobky sú v poriadku," doplnil Uhrin. Rozbor akreditovaného laboratória už spoločnosť postúpila aj ÚVZ a je k dispozícii na nahliadnutie aj pre ostatné orgány potravinového dozoru.

ÚVZ SR minulý týždeň odporučil spotrebiteľom, "aby predmetnú potravinu nekupovali, už zakúpený výrobok nekonzumovali a vrátili ho späť do miesta predaja".
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu