Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nedajú si povedať: Na Luníku IX. budú búrať ďalšie paneláky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Sú nepoučiteľní! Obyvatelia na sídlisku Lunik IX. si doslova rozoberajú svoje domy a neuvedomujú si, že týmto spôsobom narušujú statiku a paneláky sa tak stávajú životu nebezpečné. A tak na sídlisko opäť dorazia buldozéry a bágre a domy zbúrajú.

Pracovníci Bytového podniku označili na Hrebendovej ulici ďalšie bytové domy, ktoré statik označil ako životunebezpečné. Obyvatelia sa odtiaľ budú musieť vysťahovať. Na sídlisku doteraz zbúrali už 5 panelákov. Z Hrebendovej 34 a 36 sa koncom januára vysťahovali poslední obyvatelia a búrať sa má o niekoľko týždňov. Asanácia stojí mesto okolo 110 tisíc eur.

V týchto dňoch na sídlisku začali osadzovať tabule na ďalšie narušené paneláky na sídlisku. Týka sa to troch blokov, v ktorých žije vyše 500 ľudí v 90 bytoch. Len dve rodiny však majú platné nájomné zmluvy a tie dostanú náhradné ubytovanie v rámci sídliska. Na budúci rok by mesto z eurofondov malo na Luniku IX. postaviť nájomný dom s 12 bytmi. Byty v ňom dostanú len tí, ktorí platia nájomné a ich deti pravidelne chodia do školy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu