Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Cez víkend sa pripravte na pohromu: Príde studená vlna, aj sneh!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Tých, čo ste sa už vytešovali z teplých slnečných lúčov, ktoré už niekoľko dní zahrievajú Slovensko, sklameme. Zima totiž ešte nepovedala posledné slovo a už tento víkend nám to dá poriadne pocítiť. Čakajte pokles teplôt až o desať stupňov a aj bielu pokrývku.

Až do piatku sa teplota udrží na zhruba rovnakých hodnotách. Na väčšine územia bude jasno až polojasno a posledný pracovný deň sa teplota vyšplhá na krásnych jarných 13 až 18 stupňov.

No už v sobotu príde poriadna facka v podobe studeného frontu z Dánska. Na mnohých miestach sa vyskytne dážď či prehánky. Bude fúkať silný vietor a teplota klesne v porovnaní s piatkom o päť stupňov.

Studený vzduch k nám neprestane prúdiť ani v nedeľu. Počasie sa dokonca ešte zhorší. Opäť nás potrápi dážď a od 800 metrov aj sneženie. Teplota klesne až na nepríjemných 3 až 8 stupňov, pričom na severozápade dosiahne len 1 stupeň.

Pondelok sa má podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu niesť v podobnom duchu. Hranica snehových prehánok klesne na 600 metrov. Cez deň budú od západu zrážky ubúdať. Denná teplota - 4 až 9 stupňov, na juhozápade okolo 11.

Zima sa vráti aj k našim susedom

Krátke ochladenie očakávajú aj v Česku. Do nížin by sa mal cez víkend vrátiť zimný charakter počasia. V sobotu a najmä v nedeľu by tam malo snežiť.

Podobne bude aj v Poľsku. V piatok a v sobotu tam dorazí dážď so snehom. Budúci týždeň by sa však opäť malo vrátiť slnečné počasie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu