Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pomaľovali si školu

„Naši žiaci pomaľovali aj tieto skrine,“ ukazuje Jana Mareková. Zobraziť galériu (2)
„Naši žiaci pomaľovali aj tieto skrine,“ ukazuje Jana Mareková.

MARGECANY - Mladým maliarom sa v margecianskej základnej škole výnimočne darí. Svoj talent môžu totiž uplatniť takmer všade - kreslia na lavice, skrine, dokonca maľujú aj na steny. Pod vedením učiteľky si tak počas hodín výtvarnej výchovy svoju školu zdobia a vynovujú.

„Voľných plôch, ktorým treba dať v škole nový náter, je dosť. K detským výjavom na chodbách tak čoskoro pribudnú ďalšie kresby,“ vraví zástupkyňa riaditeľky Jana Mareková. S ôsmakmi už vlani úspešne zavŕšila projekt venovaný modernému umeniu minulého storočia. Na laviciach žiaci zvečnili známe diela Picassa, Dalího či Gauguina. Podobne pomaľovali aj skrine.

„Nadšenie detí, ktoré takto napodobnili velikánov svetového maliarstva, sa žiada využiť. Zanechali za sebou kultivovanú stopu aj pre svojich nástupcov,“ dodala Jana Mareková. Práve rozbieha novú myšlienku tzv. čiarkovanej vojny, ktorou sa chcú brániť rovným líniám. Tento stereotyp sa vynasnažia narušiť maľovaním vlnoviek a iných dynamických tvarov na schodiskách školy. Nezanedbateľnou výhodou je, že nemusia najímať maliarov - majú ich plnú školu!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu