Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V novinách pre Číňanov sa rozhodli písať aj o Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V najväčších európskych novinách pre čínsku menšinu sa budú od pondelka 10. marca objavovať informácie aj o Slovensku. Európsky týždenník s nákladom 20-tisíc a čitateľskou základňou 200-tisíc ľudí otvoril koncom februára pobočku na Slovensku. Noviny s názvom Ouzhou shibao (Európsky týždenník) vychádzajú raz do týždňa a keďže sú primárne určené pre zahraničných Číňanov, sú písané v čínštine.

Informoval o tom zástupca šéfredaktora Európskeho týždenníka z bratislavskej pobočky týždenníka Wei Xiong. Ide o tlač, ktorá vychádza vo väčšine európskych krajín starého kontinentu. Podľa Xionga je to pre Slovensko veľká príležitosť.

Cieľom Európskeho týždenníka je v 40 rubrikách poskytovať pravdivé a objektívne informácie o globálnych udalostiach. Každé číslo obsahuje aktuálne správy z európskych krajín, Číny, zaujímavé fakty zo života zahraničných Číňanov, ale aj publicistické nadčasové témy. Slovensko sa pridružilo k vydavateľstvu Európskeho týždenníka pre strednú a východnú Európu. Jeho riaditeľ je Wang Gan, ktorý žije v Rakúsku a s novinami má dlhoročné skúsenosti. Cieľom novín je podľa neho prehĺbiť vzájomné poznanie, porozumenie a dosiahnuť tak vzájomný prospech. Wang Gan upozornil, že zmienka o tom, že 28. februára otvorili pobočku novín na Slovensku sa objavila dokonca v najväčšej čínskej tlačovej agentúre Xinhua (Nová Čína), http://news.xinhuanet.com/world/2014-03/02/c_126209204.htm. 

Európske noviny začali vychádzať v Rakúsku v 90. rokoch 20. storočia. V roku 2012 dostali dnešný názov Európsky týždenník. Raz do týždňa vychádzajú v 18 štátoch. V prvom marcovom vydaní sa v nich objavia aj informácie o Slovensku. 

Počet Číňanov v Európe sa stále zväčšuje a aj vplyv tejto veľkej krajiny na Európu rastie a starý kontinent je stálym domovom už pre vyše jeden milión Číňanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu