Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Šokujúca správa z poľských médií: Sériový vrah detí sa ukrýva na Slovensku!

Trynkiewicz je na slobode Zobraziť galériu (5)
Trynkiewicz je na slobode (Zdroj: reprofoto Fakt)

VARŠAVA - Ako je to vôbec možné? Vrah, ktorý brutálnym spôsobom pripravil štyroch nevinných chlapcov o život, si spokojne užíva pohodový život v zahraničí. Aspoň tak to tvrdia poľské médiá, ktoré navyše napísali, že Mariusz Trynkiewicz sa podľa všetkého ukrýva na Slovensku.

Denník Fakt v sobotu zverejnil šokujúce informácie o ďalšom osude obávaného zločinca. Nemenovaný zdroj mu prezradil, že Trynkiewicz po prepustení z väzenia dostal novú identitu, ktorá zahŕňa falošný pas, štát mu platí byt, telefón a poskytol mu aj mesačný príspevok na život.

Informátor, ktorý je údajne špecialista na ochranu najdôležitejších svedkov, ďalej uviedol, že násilník, ktorý žil doteraz na úkor poľských daňových poplatníkov, sa pravdepodobne ukrýva na Slovensku alebo v Českej republike, s ktorými malo Poľsko podpísať tajnú dohodu o spolupráci. Tieto slová potvrdzuje aj fakt, že reportéri narazili v smere na hranice so Slovenskom na neoznačené vozidlo v sprievode policajných áut.

Šokujúca správa z poľských
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: fakt.onet.pl)

Šokujúca správa z poľských
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: fakt.onet.pl)

Mariusza teda podľa všetkého začlenili do programu chránených svedkov. Utajený zdroj pre denník poznamenal, že akciu s označením "Trynkiewicz" zorganizoval Ústredný úrad pre vyšetrovanie pred mesiacom. "Na mieste pobytu nebude chránenca nikto strážiť. Trynkiewicz je len povinný pravidelne sa telefonicky hlásiť kompetentným," dodal.

Trynkiewicz začal s únosmi a zneužívaním malých chlapcov na začiatku 80. rokov, keď bol na vojne. Za prvú sériu prípadov ho vojenský súd poslal na rok do väzenia. Trest mu však bol prerušený, aby sa mohol postarať o chorú matku. Vtedy spáchal svoje najhoršie skutky, keď uniesol, zneužil a zavraždil štyroch chlapcov vo veku 11, 12 a 13 rokov. Motívom vraj bola pomsta za príliš krutý pôvodný trest.

Súd potom Mariuszovi v roku 1989 udelil štvornásobný trest smrti. Po páde komunistického režimu ale najvyšší súd absolútny trest zmenil na 25 rokov, pretože Poľsko zrušilo trest smrti a doživotný trest vtedy v poľskom práve neexistoval.

Šokujúca správa z poľských
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: se.pl)

Poľská vláda teraz čelí kritike za neskoré prijatie zákona, ktorý by Trynkiewicza a ďalších podobne nebezpečných ľudí umožnil izolovať od spoločnosti. Súd síce o jeho izolácii na poslednú chvíľu tento týždeň rozhodol, než však uplynie odvolacia lehota, bude sa muž, ktorý sám v minulosti pripustil možnosť opakovania svojich desivých skutkov, zdržiavať na slobode. Polícia preto uistila Poliakov, že ho bude pravidelne kontrolovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu