Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Filozofická fakulta Univerzity Komenského dnes otvára dvere verejnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Dozvedieť sa viac o možnostiach štúdia či jednotlivých študijných programoch, stretnúť sa s vedením školy a popritom si pozrieť priestory katedier dnes môžu stredoškoláci na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského (FiF UK) v Bratislave. V priestoroch fakulty aj na jednotlivých katedrách totiž škola organizuje Deň otvorených dverí. Po informácie či rady si študenti môžu prísť medzi 10.00 a 15.00 h.

"Toto každoročné podujatie je určené pre širokú verejnosť, ale najmä pre potenciálnych uchádzačov o vysokoškolské štúdium, ktorí sa v tomto období rozhodujú o ďalšom smerovaní svojho štúdia," vraví prodekanka pre prijímacie konanie a styk s verejnosťou FiF UK Gabriela Lubelcová. Pripomína, že fakulta s vyše 90-ročnou tradíciou každý rok prijíma viac ako 2000 uchádzačov na všetky stupne štúdia a jej brány opúšťa každoročne okolo 1000 absolventov. "Je tak najväčšou fakultou UK čo do počtu študujúcich."

Filozofická fakulta Univerzity Komenského je najstaršou fakultou humanitného, spoločenskovedného a filologického zamerania na Slovensku. Ako vzdelávacia a vedecká inštitúcia začala svoju činnosť v roku 1921. V súčasnosti má akreditovaných takmer 200 študijných programov a špecializácií na všetkých stupňoch štúdia. Z nich otvára každoročne niekoľko desiatok na bakalárskom a magisterskom stupni štúdia.

"Niektoré, najmä jednoodborové programy, sú otvárané pravidelne, študijné programy prekladateľstva a tlmočníctva a učiteľského štúdia otvára fakulta v odlišných kombináciách špecializácií. V aktuálnej ponuke pre budúci rok bude okrem iného štúdium čínskeho, fínskeho, holandského a švédskeho jazyka," priblížila Lubelcová. V oblasti štúdia jazykov tak fakulta podľa jej slov ponúka niektoré študijné programy ako jediná na Slovensku.

V akademickom roku 2014/2015 bude celkovo na bakalárskom stupni štúdia fakulta otvárať 78 študijných programov a plánuje prijať takmer 1400 nových študentov. V magisterskom štúdiu ponúkne 50 študijných programov v nadväznosti programov a špecializácií z bakalárskeho stupňa.

Záujemcov o štúdium dnes očakávajú jednotlivé katedry fakulty v priestoroch budov na Gondovej ulici, Šafárikovom námestí a Štúrovej ulici v Bratislave. Stretnutia s vedením fakulty sa uskutočnia o 10.00 a 13.00 h v Moyzesovej sieni FiF UK, v budove fakulty na Gondovej ulici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu