Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Rómska strana chce žalovať Slovensko za zásah polície v osade!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Strana rómskej únie podá v súvislosti s minuloročným policajným zásahom v osade Budulovská v Moldave nad Bodvou žalobu na Slovenskú republiku. Povedal to dnes na brífingu predseda strany František Tanko.

Nie je podľa neho možné, aby Rómov v júni 2013 stĺkli tak, že dodnes majú zdravotné problémy. "Pokiaľ sa tento prípad nevyšetrí v priebehu mesiaca, plánujeme v Bratislave urobiť protestný pochod," povedal Tanko a dodal, že ak si minister vnútra Robert Kaliňák myslí, že sa incident v Moldave zametie pod koberec, je na veľkom omyle. Tanko je presvedčený, že ani sám Kaliňák nevie, kto dal príkaz na zásah v osade. "Ale voličské hlasy z radov Rómov mu boli dobré," poznamenal Tanko.

Predseda Strany rómskej únie Tanko sa dnes stretol s verejnou ochrankyňou práv Janou Dubovcovou, ktorá ho prijala v rámci stránkových hodín, kedy sa zvykne rozprávať s občanmi SR.

Dubovcovej minulý týždeň členovia kabinetu nedovolili na rokovaní hovoriť o minuloročnom neprimeranosti zásahu v Moldave nad Bodvou. Podľa premiéra Roberta Fica nepostupovala zákonne, keď sa v tejto veci obrátila na vládu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu