Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO razie v osadách: Zločincov zatýkali ako v rukavičkách!

Zásah polície v osade Zobraziť galériu (6)
Zásah polície v osade (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA/GELNICA - Po dvoch brutálnych lúpežných útokoch v Gelnickom okrese zasahovali policajti v miestnych osadách. Zadržali a obvinili niekoľko viackrát trestaných mladíkov. Podľa zverejnených záberov si policajti dávali nezvyčajný pozor a zatýkanie prebiehalo ako v bavlnke. Dokonca zločincom nedali na ruky ani putá.

Záznam z oboch policajných akcií polícia zverejnila už pár hodín po záťahu. Ich filmovanie a následné publikovanie avizoval ešte minulý týždeň minister Robert Kaliňák. Sľub prišiel po kritike zásahu v Moldave na Bodvou. Prinášame Vám teraz všetky VIDEOzáznamy z dnešných razií. Budeme ich aktualizovať postupne.

Zásah polície 2

Zásah polície 4

Zásah polície3

 

policajti v osade

Prvý prípad sa stal ešte koncom minulého týždňa. Štyria muži prepadli v jednom z rodinných domov v Mníšku nad Hnilcom 58-ročného Viliama. Surovo ho dva dni po sebe bili len preto, že im nechcel prezradiť, kde má ukryté peniaze.

V prvú noc mu zobrali mobil, set top box, pribalili si aj slaninu a pár drobných, ktoré mu našli vo vrecku. Ďalšiu noc prišli traja. Nezastavila ich zamknutá bránička ani vchodové dvere. Muža znovu bili, nakoniec im prezradil, kde má skrytých 45 eur. Odniesli si aj tri páry topánok, dva obrusy, posteľnú bielizeň, spájkovačku, elektrickú skúšačku, rádiomagnetofón s CD prehrávačom, elektrický holiaci strojček, mini CD prehrávač, zosilňovač, dokonca aj mäsové výrobky a mrazenú zeleninu.

Zásah polície v osade
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: polícia)

Pri odchode ešte zdôraznili, že ak čokoľvek povie, prídu znovu a túto návštevu už neprežije. Prepadnutý muž skončil s viacerými povrchovými poraneniami, opuchnutou tvárou a tržnými ranami, aj teraz je ešte v nemocničnej starostlivosti.

VIDEO razie v osadách
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: polícia)

Ako uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó, do prípadu sa zapojili snáď všetci policajti tohto regiónu bez ohľadu na charakter služby a podozrivých v krátkom čase zadržali. Z pokračujúceho zločinu lúpeže, porušovania domovej slobody a vydierania obvinili doposiaľ netrestaného 14-ročného Elmíra, dvakrát trestaného šestnásťročného Martina, už sedemkrát trestaného 20-ročného Adama a dvakrát trestaného 19-ročného Maroša.

VIDEO razie v osadách
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: polícia)

Miestni mladíci policajtom viacero ukradnutých vecí odovzdali. V prípade dokázania viny môžu stráviť za mrežami sedem až 12 rokov, v prípade mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Vyšetrovateľ spracuje podnet na ich vzatie do väzby.

Druhý útok sa odohral v pondelok v noci v obci Smolník v Gelnickom okrese. Dvaja páchatelia prišli do rodinného domu 63-ročného muža, tiež chceli peniaze. Muža dobili prinesenými drevenými palicami. Po útoku skončil so zlomenou lakťovou kosťou, zlomeným členkom, tržnou ranou na hlave a rozsiahlymi poraneniami na rukách a nohách. Liečiť sa bude viac ako 42 dní. Ako uviedol Szabó, keď muž zostal ležať na zemi, páchatelia ukradli 90 eur a iné veci.

VIDEO razie v osadách
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: polícia)

Policajti v priebehu dvoch hodín od prijatého oznámenia zadržali 20-ročného Mária a 17-ročného Lukáša zo Smolníka. Obaja už boli viackrát trestne stíhaní za násilnú a majetkovú činnosť. Mladšieho z dvojice za násilnú trestnú činnosť vyšetrovali už v čase, keď mal len dvanásť rokov. Obaja sú v policajnej cele. Vzhľadom na závažnosť skutku prípad prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. S najväčšou pravdepodobnosťou ich ešte dnes obvinia a spracovaný bude aj návrh na ich vzatie do väzby.

V súvislosti s oboma prepadmi polícia vyčlenila viac ľudí a prostriedkov na zásah v osadách vrátane záznamovej techniky, aby páchateľov zadržali a zabránili prípadnému narušeniu zo strany príbuzných a ďalších miestnych. Akcia prebehla bez väčších problémov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu