Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Trojmesačná Timea umrela v otrasných podmienkach: Mráz, špina a tubera!

Na tejto posteli našli dieťatko mŕtve Zobraziť galériu (4)
Na tejto posteli našli dieťatko mŕtve (Zdroj: foto: tv joj)

HANUŠOVCE – Zima, chlad a zlé životné podmienky si vyžiadali smrť nevinného dieťatka. Timea mala len tri mesiace a posledné týždne bola chorá. Malé bábätko si však podmienky, do akých sa narodí, nevyberá. Zrejme aj tie stáli za jeho smrťou. Dievčatko v pondelok ráno vydýchlo naposledy.

Len trojmesačné bábätko našla na posteli bez známok života jeho matka. Rodina žije vo veľmi skromných, ba priam otrasných podmienkach na východe Slovenska v Hanušovciach, okres Vranov nad Topľou.

Trojmesačná Timea umrela v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Podľa príbuzných malého dievčatka bola Timea už niekoľko dní chorá. Pre dvoma týždňami sa vrátila z nemocnice, no jej zdravotný stav sa veľmi nezlepšil. "Chorá bola a ťažko sa jej dýchalo," povedala pre TV Joj príbuzná dievčatka.

Malá Timea žila so svojou sestričkou a rodičmi v otrasných hygienických podmienkach. Napriek januárovej zime, sa v skromnom príbytku nekúrilo. "Veď nemáme teplo, to je ako mraznička,“ hovorila príbuzná. Pri malom dieťatku sa nedá hovoriť o teple domova, ktoré by potrebovalo. V osade je dokonca rozšírená tuberkulóza. Ako uviedli príbuzní, dieťatko v posledných dňoch kašľalo a ťažko sa mu dýchalo. Blízki si zrejme mysleli, že sa nič nedeje a prejavom prípadnej choroby nepripisovali veľký význam. V pondelok ráno vydýchla malá Timea naposledy. Nik z blízkych netušil, že s dieťatkom je to také vážne. Pod smrť neviniatka sa mohol podpísať aj syndróm náhleho úmrtia detí.

Trojmesačná Timea umrela v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová a dodala "Presnú príčinu smrti dieťaťa určí nariadená pitva." Príbuzní svorne tvrdia, že Timea bola dobré, tiché dieťatko. S jej smrťou sa nedokážu vyrovnať.

Trojmesačná Timea umrela v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu