Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Smutné: Po Vianociach pribudli v bratislavskom útulku desiatky zvierat

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sloboda zvierat zaznamenala po Vianociach rekordný príjem zvierat. Do 2. januára pribudlo do bratislavského útulku 70 zvierat.

"Ide o historické, 20-ročné maximum. Jedenásť zvierat bolo začipovaných, takže bolo možné ich ihneď vrátiť pôvodnému majiteľovi a šlo prevažne o zabehnuté psíky," povedala predsedníčka občianskeho združenia Pavlína Dugovičová.

Zvyšok zvierat bol bez označenia a museli ostať v útulku, s najväčšou pravdepodobnosťou ide podľa Slobody zvierat o vyhodené zvieratá a nechcené vianočné darčeky. "Je potrebné si uvedomiť, že zbaviť sa zvieraťa je trestné, avšak pokiaľ nebude označenie zvierat mikročipom povinné, nikdy nebude možné za vyhodené zvieratá zosobniť zodpovednosť," skonštatovala Dugovičová.

Od Vianoc do nového roku sa z útulku adoptovalo 30 psov. "Len to nás zachránilo pred zastavením príjmu zvierat, pretože útulok má absolútne naplnenú kapacitu, teda 300 zvierat. Bohužiaľ, rovnakú patovú situáciu nám hlásia aj naše regionálne centrá," uzavrela Dugovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu