Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mária prežila najhoršie Vianoce svojho života: Synov Jerryho (10) a Sashu (4) odvliekli otcovia do USA

V pozadí Mária vľavo hore syn Jerry, vpravo dole syn Sasha s otcom Zobraziť galériu (3)
V pozadí Mária vľavo hore syn Jerry, vpravo dole syn Sasha s otcom (Zdroj: foto: tv joj)

LOS ANGELES – Slovenskom otriasa ďalší prípad, keď sú deti odlúčené od svojej matky. Tá žila so svojimi dvomi synmi Jerrym (10) a Sashom (4) v Kalifornii. V roku 2012 odišla z krajiny na Slovensko a späť sa nevrátila. Otcovia synov teraz o svoje deti bojujú. Po dramatickom a srdcervúcom odlúčení od matky sú chlapci už späť v Amerike.

Matka maloletých chlapcov Mária Mišejová Pfeifer odišla z Kalifornie na dovolenku na Slovensko ešte v roku 2012. Späť do štátov sa však už nevrátila. Jej synovia Jerry (10) a Sasha (4) tak stratili akýkoľvek kontakt so svojimi otcami a americkými príbuznými.

Mária však prežila najhoršie Vianoce svojho života. Tvrdí, že jej deti vytrhli priamo z rúk. Na rozdiel od otcov svoje deti nemohla na Vianoce ani vidieť: "Chudák, Sašík, keď ma videl v chodbe, tak tak plakal, to si neviete ani predstaviť. Ako keby ho posielali do koncentračného tábora. On ma nevidel sedem dní a tie dve sociálne pracovníčky ho odtrhli. Keď ma videl, tak začal tak plakať, ako keby mu niekto trhal nohy," povedala Mária pre TV Joj.

Sasha (4) so svojim otcom Larrym Hummelom na letisku v Kalifornii
Zobraziť galériu (3)
Sasha (4) so svojim otcom Larrym Hummelom na letisku v Kalifornii  (Zdroj: foto: tv joj)

Matka tvrdí, že dôvodov na odchod z USA mala veľa. Jeden z otcov jej za syna ponúkal peniaze, keď ho nemohol získať legálnou cestou. Potom sa mal vyhrážať. "Pfeifer chcel kúpiť vlastné dieťa. Zastavil ma v potravinách a mi povedal, že keď mu nedám Jerryho, tak sa spolčí s Hummelom a že spolu dokážu úplne ľahko s prstom v nose mi zobrať deti, pretože oni sú amíci," hovorí Mária.

Nešťastná matka detí tvrdí, že jeden z otcov bol workoholik a bral drogy, vraj bol aj vo väzení. Otec mladšieho synčeka Larry Hummel bol podľa Márie pravým opakom prvého manžela. Všetko bolo ideálne, až dokým nezačal brať antidepresíva. Na súde ľahko vyvrátila obvinenia, že vykonáva najstaršie remeslo: "Neplatil mi tri roky žiadne výživné a teraz mi ide zobrať deti? Nemal nikdy žiadne peniaze. Kedy on mal peniaze, nech povie. Hocičo. Sa rada zasmejem, pretože ja som si práve jeho zobrala, lebo bol normálny," povedala matka detí.

Deti sú už s otcami

Otcovia so svojimi synmi prileteli na kalifornské letisko LAX v Los Angeles, kde ich čakali príbuzní. Prvý sa objavil Robert Pfeifer s Jerrym (10). "Jerry je teraz unavený a nevie sa dočkať, kedy uvidí svojich kamarátov. A ďakujeme vám za podporu a pomoc," uviedol pre TV Joj Pfeifer. "Teším sa a som unavený. Myslím, že hneď pôjdem do postele," povedal Jerry.

Robert Pfeifer so synom Jerrym (10) na letisku v Kalifornii
Zobraziť galériu (3)
Robert Pfeifer so synom Jerrym (10) na letisku v Kalifornii  (Zdroj: foto: tv joj)

Trochu neskôr vošiel do letiskovej haly aj Larry Hummel. Na rukách niesol spiaceho syna Sashu (4). "Teraz budeme spať asi tri dni a potom pôjdeme na makaróny so synom," povedal otec.

Šťastní otcovia odniesli svojich synov do amerických domovov, kde chlapci vyrastali. Čaká ich však množstvo súdov, pretože matka boj o synov nevzdáva.

"Americký súd rozhodne, komu budú deti zverené, kto bude mať aké práva a povinnosti. Matka deklarovala, že po tom, čo jej bude vydaný pas, opúšťa Európu a príde na územie Ameriky bojovať o svoje deti," uviedla riaditeľka CICP Andrea Cisárová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu