Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Slováci, pozor! Takéto počasie nás čaká počas sviatkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Slovensku naďalej fúka silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na silný vietor na väčšine územia s výnimkou Bratislavského kraja a niektorých južných okresov Slovenska. Silné nárazy vetra môžu komplikovať situáciu najmä na horách.

Podľa meteorologických výstrah vydaných SHMÚ dnes na poludnie, 2. stupeň výstrahy platí pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj až do 8:00 vo štvrtok 26. decembra. Ráno na Druhý sviatok vianočný by v spomínaných troch krajoch mal vietor slabnúť a od 9:00 do 17:00 tu platí 1. stupeň výstrahy pred silným vetrom. Druhý stupeň výstrahy pred vetrom znamená, že na horách a na hrebeňoch hôr sa miestami očakáva výskyt nadpriemerne silného vetra. V nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 25 až 35 m/s, pri ktorej je vysoká pravdepodobnosť škôd. Pri prvom stupni môže mať vietor v nárazoch rýchlosť 17 až 25 m/s, čo je rýchlosť bežná, ale aj tak môže komplikovať prácu, či dopravu a spôsobiť menšie škody. Prudký vietor môže napríklad zvaliť stromy na cesty a komplikovať dopravu. 

Prvý stupeň výstrahy pred silným vetrom dnes do polnoci platí pre hornaté časti v Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Rovnakú situáciu tu SHMÚ očakáva aj vo štvrtok 26. decembra, prevažne do 9:00. Výnimkou je Trenčiansky kraj, kde na horách miestami môže fúkať silný vietor až do štvrtkového podvečera, do 17:00. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu