Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SHMÚ varuje: Slovensko ovládla hmla a silný vietor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Situáciu na cestách aj dnes vodičom komplikuje hmla. Na horách zas hrozí silný vietor, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto pre niektoré oblasti vydal výstrahu druhého stupňa.

V súvislosti s hmlou platí dnes do 18.00 h pre celé Slovensko výstraha prvého stupňa. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozorňuje na svojom webe SHMÚ. Meteorológovia očakávajú hmly s dohľadnosťou 50 až 300 metrov.

Na horách severného, stredného Slovenska, ale aj v okresoch Poprad, Kežmarok či Ilava a Trenčín dnes aj v nedeľu (5.1.) môže fúkať vietor s rýchlosťou 25 až 35 metrov za sekundu. Výstraha druhého stupňa pre tieto oblasti platí do nedele 12.00 h.

O niečo slabší vietor sa má vyskytnúť aj na západe a severe východného Slovenska, ale aj v okolí Prievidze či Bánoviec nad Bebravou. Platí tu výstraha prvého stupňa. Na západe má vietor krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 18 až 24 metrov za sekundu, na horách severovýchodného Slovenska zas 20 až 25 metrov za sekundu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu