Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nepotešíme vás: Tohtoročné Vianoce nebudú na väčšine územia biele

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tohtoročné Vianoce nebudú na väčšine územia Slovenska biele. Už niekoľko dní je v nížinách sychravo a hmlisto s občasným, miestami aj mrznúcim mrholením, na horách je naopak slnečno a teplo.

Cez Vianoce to nebude inak, dnes o tom informoval hovorca Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Ivan Garčár. "Počasie cez vianočné sviatky neprinesie žiadnu zmenu, nové snehové vločky prakticky nepribudnú a sneh bude len tam, kde je už teraz," uviedla meteorologička SHMÚ Paulína Valová.

Štedrý deň aj 1. sviatok vianočný budú rovnaké, ako je počasie teraz. V nižších polohách meteorológovia SHMÚ očakávajú zamračené a hmlisté počasie. "Miestami bude slabo mrholiť a postupne sa bude tvoriť poľadovica pri teplote okolo nuly, naopak v stredných a vyšších polohách bude panovať dovolenkové slnečné a teplé počasie s teplotou štyri až osem stupňov Celzia,“ doplnila meteorologička. Počasie na Štefana, 26. decembra, sa čiastočne zmení. Na horách pribudne podľa Valovej oblakov a v západnej polovici Slovenska bude pršať opäť s tvorbou poľadovice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu