Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pozor na počasie: Dnes hrozí nebezpečenstvo, cez víkend sa oteplí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vianoce sú už za dverami a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že budú biele. Aspoň nie v nižších polohách. Cez víkend sa má naopak podľa meteorológov zo Slovenského hydrometeorologického ústavu otepliť. Dnes si však dávajte pozor na poľadovicu.

Piatok - zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Ojedinele mrholenie, aj mrznúce, alebo slabé sneženie. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách prevažne polojasno. Najvyššia denná teplota -3 až 2, v dolinách a kotlinách ojedinele chladnejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 stupňov. Juhovýchodný až južný vietor do 5 m/s, na hrebeňoch hôr búrlivý vietor.

Sobota - prevažne polooblačno, ojedinele prehánky, na horách snehové. V nižších polohách miestami hmla, alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota -1 až -6 stupňov, denná 0 až 5. Juhovýchodný až južný vietor 2 až 5 m/s, na juhu stredného Slovenska len slabý vietor.

Nedeľa - od juhozápadu k nám prechodne prenikne teplejší vzduch. Bude poolooblačno, časom až oblačno. V nižších polohách miestami zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Lokálne slabé zrážky. Nočná teplota 0 až -5 stupňov, v horských dolinách a kotlinách okolo -7. Denná teplota 0 až 5 stupňov. Prevažne juhovýchodný vietor 2 až 5 m/s.

SHMÚ na dnes vydal výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou, ktorá platí pre celé územie Slovenska až do 17.00 hod.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu