Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Príbeh Slovenky (27), ktorá zažila peklo: Znásilnená skončila v nemocnici!

Páchatelia držali ženu v dome na tejto ulici. Zobraziť galériu (6)
Páchatelia držali ženu v dome na tejto ulici. (Zdroj: kentonline.co.uk)

BRATISLAVA - Spolupráca medzi slovenskou a britskou políciou pomohla pri odhalení obchodovania s ľuďmi. Obeťou je v tomto prípade 27-ročná Slovenka, ktorá bola odvlečená do mesta Gravesend. Tam ju predali mužovi za 4 500 libier, ktorý ju potom niekoľkokrát znásilnil. Dnes o tom informovalo slovenské ministerstvo vnútra.

Podľa kráľovského súdu vo Woolwich mladá žena bola na Slovensku nezamestnaná a žila na ulici. V obchodnom centre ju oslovili dvaja muži s tým, či by neodišla s nimi do Anglicka, kde by sa vydala za pakistanského muža. Najprv ju dva týždne držali v byte na Slovensku a vo februári tohto roku previezli do mesta Gravesend, na adresu v Abbey Road, kde ju predstavili 30-ročnému Tiborovi Suchému a jeho manželke 27-ročnej manželke Viktórii.

Tibor Suchý.
Zobraziť galériu (6)
Tibor Suchý.  (Zdroj: kentonline.co.uk)

Viktoria Sanová.
Zobraziť galériu (6)
Viktoria Sanová.  (Zdroj: kentonline.co.uk)

V polovici marca ju odviezli do Stratfordu k 32-ročnému Muhammadovi Badar Ul Islamovi z Pakistanu, ktorý súhlasil, že si ju kúpi a fiktívne sa s ňou zosobáši, aby tak legalizoval svoj pobyt na Britských ostrovoch.

Muhammad Badar Ul Islam
Zobraziť galériu (6)
Muhammad Badar Ul Islam  (Zdroj: kentonline.co.uk)

"Vyšetrovaním sa zistilo, že za Slovenku zaplatil 4 500 libier. Šesť dní ju držal vo svojom byte, kde ju niekoľkokrát znásilnil. Žena potom skončila v nemocnici, kde musela podstúpiť operáciu," opisuje prípad náš rezort vnútra. Britskú políciu kontaktoval zdravotnícky personál.

Britskí policajti v tomto prípade zadržali troch mužov a jednu ženu. Kráľovský súd vo Woolwich ich vo štvrtok tento týždeň uznal vinných z rôznych trestných činov a odsúdil na niekoľkoročné tresty. Muhammad Badar Ul Islam dostal za znásilnenie a obchodovanie s ľuďmi osem rokov a šesť mesiacov.

Tridsaťročný Rene Sana si za sprisahanie s cieľom porušiť britské imigračné zákony odsedí tri roky, Viktoria Sanová za rovnaký trestný čin strávi za mrežami 16 mesiacov a Tibor Suchý za obchodovanie s ľuďmi a kupliarstvo dostal desať rokov.

René Sana.
Zobraziť galériu (6)
René Sana.  (Zdroj: kentonline.co.uk)

Počas vyšetrovania polícia v dome na Abbey Road našla fotokópie českých pasov, slovenských občianskych preukazov a cestovných faktúr na mená žien zo Slovenka. Sudca kráľovského sudu Michael Topolski označil obchodovanie s ľuďmi za modernú formu otroctva. S vyšetrovaním pomohla policajná pridelenkyňa Adriana Koláriková.

Spolu s Eurojustom sa zriadil špeciálny vyšetrovací tím zložený z pracovníkov Jednotky obchodovania s ľuďmi pri Metropolitnej polícii v Londýne a Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu Hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru SR.

„Bolo to náročné a citlivé vyšetrovanie. Obchodovanie s ľuďmi má na dlhé roky veľký duševný a fyzický vplyv na obete. Budeme pokračovať v spolupráci so Slovenskom s cieľom zastaviť organizované skupiny, ktoré sa venujú obchodovaniu s ľuďmi,“ uviedol detektív McCormack.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu